Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно бягане в Морската градина

5
Снимка: Радио Варна

Двайсетина състезатели се включиха в Коледно карнавално бягане в Морската градина. Организатори на проявата за пети път са Дирекция „Спорт“ в Община Варна. Отборите са от по 4 души, като всеки ще пробяга 4 пъти по 400 метра. Това не е голямо изпитание дори и при тези температури, споделиха част от участниците. Повечето от тях са професионални спортисти, но някои са запалени по активното движение от съвсем скоро. Участват заради самата емоция от бягането и възможността да се запознаят с други хора. Така, както това се случи на семейство Диана и Петър Бурови от Варна. Смятали да направят отбор с дъщерите си, но те се разболели. Затова дойдаха и направиха отбор преди старта с други двама желаещи.

Бурови  бягат активно от почти една година и вече имат сериозни постижения - той е участвал в 6 маратона от по 10 и повече километра, тя - пет. Но именно това ги мотивира да продължат :



По време на състезанието ще се проведе и брънч парти. Набраните в специална кутия средства от благотворителната кампания ще бъдат предназначени за провеждане на акция за маркиране на туристически маршрути


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток на 30 август

Поради извършване неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия, без ток днес във Варненска област ще са в селата Левски, Кичево, Аврен, Горен чифлик, Комунари.  Токът в рамките на деловата част спира в част от Долни чифлик, кв. Север в Провадия и във Варна в района на Виница и "Цветния квартал" по улиците Ружа, Кокиче и Прилеп, както и..

публикувано на 30.08.24 в 06:37

Облаци и дъжд в петък

Днес отново облачността ще е променлива, често значителна. Ще има валежи, на места с краткотраен характер, придружени от гръмотевици. Възможни са по-значители сумарни количества. Ще духа умерен вятър от север. Максимални температури между 24° и 29°, за Варна около 26°. Вълнението на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°...

публикувано на 30.08.24 в 06:07

Определиха заплатите на членовете на РИК и СИК за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия определи месечните възнаграждения на членовете на Районните избирателни комисии и Секционните избирателни комисии в страната, както и на специалистите към РИК за изборите на 27 октомври. На вота за народни представители председател на РИК ще взема 2 300 лева заплата, а заместникът му - 2 100 лева. Секретарят ще бъде с..

публикувано на 29.08.24 в 20:07

Евтим Милошев обсъди с туристически организации промените в бъдещия Гаранционен фонд

До 2 септември всички туристически организации трябва да дадат своите предложения за промени в текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма за създаване на Гаранционен фонд.  Гаранционният фонд в туризма раздели бранша и министерството Всички организации са потвърдили готовността си да продължат работата на работната..

публикувано на 29.08.24 в 19:04

Разкриха продажба на т. нар. "енергиен прах" във Варна

В обекти във Варна и още осем области в страната е разкрита продажбата на енергиен прах. Това сочат резултатите от проверката на над 150 обекта у нас, след разпореждането на здравния министър д-р Ваня Кондева.  Регионалните здравни инспекции със спешни проверки на обектите, където се продава т. нар. "енергиен сниф" Посочените продукти са..

публикувано на 29.08.24 в 18:20

ОбС-Варна гласува задвижването на приоритетни проекти в общината

Общинските съветници одобриха отпускане на сума за част от проектите за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти на Варна, които могат да бъдат финансирани от държавния бюджет . От исканите 111 090 лв. за доклади, местните депутати гласуваха 8 650 лева.  Те одобриха с 42 гласа "за" допълнението на..

публикувано на 29.08.24 в 16:30

Банка предупреждава за фишинг измами от нейно име

Банка "Алианц" предупреждава за повишен риск, свързан с фишинг измами от името ѝ.  " Бъдете бдителни при получаване на съобщения по електронна поща или телефон от името на банката, изискващи „актуализация“ на профил, „верифициране“ на акаунт или „активиране“ на услуги чрез проследяване на линк или въвеждане на имейл адрес, име и парола", допълват от..

публикувано на 29.08.24 в 16:29