Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен концерт в ДКС Варна

Фолклорен коледен концерт "Дряновица", започва от този час в Двореца на културата и спорта във Варна. Празничният концерт е с вход свободен и в него ще вземат участие над 800 артисти от детски и младежки фолклорни ансамбли, специализирани паралелки по хореография и клубове по народни танци. Проявата ще продължи до 18-сет часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инициативата “Бъди грамотен” отново гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”.  Събитието ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина. По време на състезанието жителите и гостите на града ни ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации...

публикувано на 20.07.24 в 08:41

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде  Калина Калчева от Ямбол, израснала във Воден.   Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите , защото по думите й те "в момента най-много имат..

публикувано на 20.07.24 в 08:34
Балчик

Слънчево до обед, после облачно и на места ще превали

До обед ще е предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна обланочст. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и североизток. Максимални температури между 31° и 36°, за Варна около 33°. Вълнение на..

публикувано на 20.07.24 в 07:54

Кметът на община Аврен за проблема с водата в Приселци: В селото има 70 басейна

Бързо решаване на проблема с безводието поискаха жителите на село Приселци на среща с кмета на община Аврен Емануил Манолов и с Веселин Русев-управител на ВИК-Варна.  Протестиращи в Приселци: Капка по капка дебнем кога ще има вода Манолов посочи, че се търси решение, но освен сушата тази година главно прекомерната консумация на вода от..

публикувано на 19.07.24 в 20:35

Максимално съкращават сроковете за финансово подпомагане на пострадалите от пожарите

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, министерството на финансите разработва методиката за това. Земеделски стопани и обикновени хора, ще получат компенсация за унищожени площи и погинали животни. Министерството на отбраната ще до оборудва още хеликоптери с необходими съоръжения за гасене на пожари, а в перспектива е възможно да се..

публикувано на 19.07.24 в 18:19

Dire Straits, Gypsy Kings и Stereo MC's идват през август във Варна

"Varna Breeze by ЕXIT" ще се проведе в дните от 14 до 18 август. Световноизвестните групи Dire Straits, Chambao, Gipsy Kings и Stereo MC’s са част от изпълнителите в четиридневния форум. Събитието ще е безплатно за всички посетители на 15 август, когато градът отбелязва своя празник. Това обявиха кметът на Варна Благомир Коцев и ексклузивният..

публикувано на 19.07.24 в 17:25

Три дни пожар в бившето строително сметище край Балчик се възобновява

Огънят тръгва от сряда вечерта в района, източно от претоварната станция за битови отпадъци. За това време огнеборци от Балчик и Албена, общинска и фирмена техника успяват да овладеят пламъците, но днес около 14.00 часа огънят набира нова сила.  Ако вятърът промени посоката си от брега към морето, е възможно да бъдат засегнати вилните зони . Това..

публикувано на 19.07.24 в 17:22