Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой есемеси на концерта за „Българската Коледа“

Миналогодишната кампания „Българската Коледа“ е събрала 2 милиона и 600 хиляди лева. С тях е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 505 деца и е закупена медицинска апаратура на 22 лечебни заведения в цялата страна. Това беше обявено снощи на благотворителния концерт-спектакъл в Народния театър „Иван Вазов“.

Той беляза кулминацията на тазгодишната, 16-а поред кампания, чиято цел е да бъдат събрани пари за лечение и подпомагане на деца с тежки заболявания.

Подадените по време на концерта есемеси са били рекорден брой, а кампанията продължава.

Сред публиката в Народния театър бяха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Oт сцената изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти подкрепиха благородната кауза. 

Сред тях бяха Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". 

За 15 години в рамките на благотворителната инициатива на президента „Българската коледа“ са събрани 32 764 780 лв. За това време са подпомогнати над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Всяка година хиляди българи са съпричастни с каузата на благотворителната инициатива. Това може да направите и вие с есемес на номер 1117, да се обадите на номер 0900 11 17 или да преведете средства по банковата сметка на "Българската Коледа". 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Централен плаж Варна

По-малко немски туристи тази година, през юни цени на билети като до Канкун

Във Варна се отчита 25% спад на туристите от немския пазар. Един от факторите, повлияли за това, е фалитът на третия по големина туроператор в Европа FTI, което ни носи 20 000 потенциални посетители по-малко. Основна причина за резултата обаче липсата на изгодни чартърни полети и високите цени на еднопосочните билети. Това каза Иван Грошев,..

публикувано на 02.10.24 в 17:30

Наплив от гръцки студенти в Морско училище във Варна

Напливът от гръцки студенти към Военноморското училище във Варна продължава да е голям. 350 младежи от южната ни съседка се обучават в морски специалности във Варна. Това каза зам.-ректорът по чуждоезиково обучение в ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" кап. I ранг доц. д-р Николай Великов. Той припомни, че интересът им се засилва с всяка изминала година от началото..

публикувано на 02.10.24 в 15:05
Атанас Илков

Министър Атанас Илков: Няма данни за заплахи от тероризъм заради напрежението в Близкия изток

Към настоящия момент няма данни от българските и партньорските служби за заплахи от тероризъм и влошаване на средата за сигурност заради напрежението в Близкия изток. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти, съобщава БНР...

публикувано на 02.10.24 в 14:33

Всеки четвърти българин тегли бързи кредити

73% от хората отчитат, че спестяванията им са намалели заради високата инфлация след средата на 2021 г. Това регистрира социологическо проучване на агенция "Тренд", извършено по поръчка на Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), предаде БНР . "Правилната форма означава първо да платим на бъдещото себе си, чак тогава да харчим остатъка. При..

публикувано на 02.10.24 в 14:19

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна полицейски автомобил на главен булевард в Добрич

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна автомобил на пътна полиция на главен булевард в Добрич. При инцидента няма пострадали. Автомобил с 45-годишен водач е ударил патрулка на булевард "3 март", информират от ОД на МВР- Добрич. Инцидентът е станал около 22:40 на 1 октомври. Катастрофиралият автомобил се е движил с несъобразена скорост, губи..

публикувано на 02.10.24 в 14:13

Президентът свиква извънредно КСНС заради войната в Близкия Изток

На 4 октомври, петък, държавният глава Румен Радев свиква от 10.00 часа в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки“, съобщиха от прессекретариата..

публикувано на 02.10.24 в 12:10

Допълнително разследват делото за правна помощ от адвокатска кантора на Областна управа през 2022 г.

Прокуратурата трябва да извърши допълнително разследване по делото за правна помощ, оказана от адвокатска кантора през 2022 г. на тогавашния областен управител на Варна (Благомир Коцев). То касае сключването на неизгодна сделка от длъжностно лице, вследствие на която е нанесена значителна вреда за Областната администрация. Това решение взе Варненският..

публикувано на 02.10.24 в 12:05