Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Магнитогорск застреля четирима заподозрени за взрива в жилищен блок

При взрива в жилищния блок загинаха най-малко 37 души
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с експлозията в жилищен блок в руския град Магнитогорск, при която загинаха най-малко 38 човека, са били убити от руските служби за сигурност, съобщава радио „Ехото на Москва“, като се позовава на  Znak.com.

Според публикацията малко преди взрива в десететажния блок  в навечерието на Нова година, мъж, който вероятно е бил от Средна Азия, е напуснал наетото от него жилище в сградата.

След експлозията службите за сигурност са прегледали видеокамерите в блока и около него и са забелязали подозрителен според тях човек, който напуска сградата малко преди взрива.

Веднага след експлозията службите са започнали извънредна проверка на местата в Магнитогорск, на които има струпване на повече хора и намерили взривно устройство в търговски център. Устройството по щастлива случайност не е избухнало, отбелязва изданието и посочва, че благодарение на прикрепения към него мобилен телефон службите влезли в следите на предполагаемите атентатори.

Те открили четирима души в микробус и при опита да ги арестуват се завързала престрелка. Трима от предполагаемите атентатори били убити на място, а четвъртият избягал, но по-късно също бил застрелян от службите.

Властите отричат, че взривът в жилищния блок е акт на тероризъм. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски и кметът на Магнитогорск Сергей Бедников са заявили, че експлозията и разстрелът на четиримата предполагаеми атентатори не са свързани. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Спасителните работи продължават

Жертвите в Магнитогорск достигнаха 39 души

Изпод отломките на 10-етажната сграда в руския град Магнитогорск са извадени 39 души, сред които шест деца, обяви Министерството на извънредните ситуации приключването днес на спасителната операция, продължила повече от три..

обновено на 03.01.19 в 17:04
Спасителните работи продължават

Броят на жертвите в Магнитогорск достигна 26 души

Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 26 души. Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела. В..

обновено на 02.01.19 в 19:23

Момченце на 11 месеца беше спасено изпод развалините на жилищния блок, който се срути в Магнитогорск

Момченце на 11 месеца беше извадено живо изпод развалините на срутилия се вчера вход на жилищен блок в руския град Магнитогорск. Детето е прекарало 35 часа под руините при температура, достигаща на моменти до минус 25 градуса. Очаква се по-късно тази..

публикувано на 01.01.19 в 15:42
Путин се срещна с представители на местната власт в индустриалния град.

Четирима загинали и десетки в неизвестност след експлозия на газ в жилищен блок в Магнитогорск

Четирима души загинаха, след като се срути вход в многоетажна жилищна сграда в руския град Магнитогорск, съобщиха от министерство на извънредните ситуации. Съдбата на 68 души остава неизвестна. Основната версия на следствието е взрив на битов газ...

обновено на 31.12.18 в 18:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат пътностроителните фирми да поставят подробни табели за ремонтите във Варна

Фирмите-изпълнители на обектите по дългогодишния проект на „ВиК - Варна“ да поставят подробни табели с обхвата и конкретните срокове на строително-монтажните работи. Това изискаха от тях от Община Варна. Те трябва да допълват информацията, която дават..

публикувано на 12.07.24 в 16:58

Ремонтират републиканския път Балчик - Добрич и панорамния до пристанището?

Имаме уверение от Агенция Пътна инфраструктура, че два републикански пътя, нуждаещи се най-много от ремонт в община Балчик, ще бъдат рехабилитирани. Става въпрос за пътя Добрич – Балчик и панорамният, който свързва входа на града с пристанището и..

публикувано на 12.07.24 в 16:38

Съставиха актове на незаконно паркирали на плажа в Шкорпиловци

Съставиха актове на водачите на автомобили, паркирали в защитените зони - плаж "Шкорпиловци" и "Камчийска планина", при проведена акция. Това съобщи министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който лично участва в проверките, съвместно с Ерджан..

обновено на 12.07.24 в 16:34
Снимката е илюстративна.

Изгоря стадионът на балчишкото село Соколово

Около 13.00 ч. стадионът на Соколово се запали, огънят тръгна към селото и нивите. След два часа и половина беше загасен, съобщи кметът Исмаил Исмаил.  Продължаваме да следим да не се разгори отново, тъй като започна от различните краища на терена и се..

публикувано на 12.07.24 в 15:48
Снимката е илюстративна.

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина на Златния пясъци

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина в курорта Златни пясъци, съобщават от полицията. Вчера, на територията на Златни пясъци бе проведена специализирана полицейска операция по линия „Интелектуална собственост“. Служителите на..

публикувано на 12.07.24 в 15:12

Излязоха резултатите от първото класиране след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас. Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg/  с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в..

публикувано на 12.07.24 в 14:10

Вик - Добрич приканва да се пести водата

Поради завишена консумация и високите температури, ВиК Добрич приканва гражданите да намалят консумацията на питейна вода, за да се предотврати влошаване на нормалното водоподаване. Работим на пълна мощност, но заради високото потребление, скрити аварии..

публикувано на 12.07.24 в 14:04