Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен интерес към газ от Александруполис

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двадесет дружества са изразили необвързващ интерес да резервират общо 12,2 милиарда кубически метра годишно от капацитета на терминала за втечнен газ край гръцкия град Александруполис. Посочените количества са близо два пъти повече от капацитета на проекта.

Това сочат резултатите от първата фаза на пазарния тест на бъдещия терминал, който се разработва от гръцката компания „Газтрейд“ и в който „Булгартрансгаз“ смята да участва с 25 процента.

Бъдещите количества газ ще бъдат насочени към пазарите на Югоизточна Европа и ще доведат до диверсификация на доставките  за региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

34-годишен загина при катастрофа край с. Старо Оряхово

34-годишен турски гражданин е починал вследствие на пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.  Вчера около 04.17 часа по пътя Бургас – Варна, на около 400 метра преди началото на с. Старо Оряхово, е възникнала катастрофа. Водачът на лек автомобил е изгубил контрол над превозното средство и е навлязъл..

публикувано на 17.07.24 в 09:02

БСП ще отидат на разговори с ПП-ДБ

БСП ще отидат на разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България". Това заяви Иван Иванов от политическата партия, цитиран от БГНЕС.  “Ще отидем на разговори с ПП-ДБ, ще чуем какво ще предложат, най-вече ни интересува действително дали ще има опит за съставяне на правителство, или това е опит за забава и политическа игра”, подчерта Иванов...

публикувано на 17.07.24 в 08:49

Горещините продължават, червен код за опасно време в няколко общини в областта

С все още приятна утринна прохлада и слаб североизточен вятър ни посреща утрото в сряда. Днес е обявен червен код за опасно горещо време в няколко общини във Варненска област - Провадия, Ветрино, Дългопол, Суворово, Белослав, Вълчи дол и Девня. На останалите места кодът е оранжев. Днес ще преобладава слънчево време, следобед главно във..

обновено на 17.07.24 в 08:35
ГКПП „Кардам

Интензивен е трафикът по граничните пунктове

На границата с Румъния и Гърция трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили при пунктовете "Оряхово" и "Кардам", и на "Кулата", предаде БНР.  На българо-сръбката граница, при "Калотина", трафикът е интензивен на вход за леки автомобили, а на границата с Турция той е натоварен на изхода за леки и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"...

публикувано на 17.07.24 в 08:31

Продължава борбата с пожарите в страната

На фона на издадения червен код за високи температури в цялата страна продължава борбата с пожарите на различни места в страната. Часове наред продължи борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община, предаде БНР. През цялата нощ на мястото останаха десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас...

публикувано на 17.07.24 в 08:20

Адресите без ток на 17 юли

На 17.07.2024 от 08:00 ч. до 14:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Промишлена зона Метро, Западна промишлена зона, фирмите: ФАЙТЪР ООД, ХЕРА БГ ООД, ГЕЯ КОМЕРС 5 ООД, ХИЛТИ БЪЛГАРИЯ ЕООД, ЗОРА - М.М.С. ООД, АНДИ-Л ЕООД,..

публикувано на 17.07.24 в 06:11

Изведоха от дома им две деца, държани четири години заключени от майка си

Две деца от Стара Загора - на 14 и на 17 години са държани под ключ в жилището си цели четири години. За случая на подрастващите, поставени в риск, е подаден сигнал до местния омбудсман Иванка Сотирова преди близо една година, предаде БНР. След дълги битки с институциите децата са изведени и са настанени при родственици, в момента са на..

публикувано на 16.07.24 в 19:45