Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Приютът във Варна с дежурства в студа

| обновено на 06.01.19 в 17:14

Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна се намира на ул. „Петко Стайнов” №7 в ж.к. „Победа”. Основната му задача е осигуряване на временен подслон – до три месеца за пълнолетни бездомни граждани с постоянен адрес на територията на община Варна. При извънредни обстоятелства се приемат бездомни хора и без постоянен адрес, но само за седем календарни дни. Капацитетът му е сто лица, като е налице възможност и за надвишаването му при влошени метеорологични условия през зимния сезон. В такива случаи може да се приемат лица за срок от три работни дни. За граждани без документ за самоличност, доведени по спешност от служебни лица на МВР, болници, социални работници и неправителствени организации, се прави служебна справка с органите на МВР и се попълва „Приемен протокол”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Органични замърсители и високо съдържание на фосфор във Варненското езеро /обновена/

Такива са резулатате от пробите на водата в района на варненското езеро, съобщи БНТ. Въпреки замърсяването с отпадни води обаче десетки любители - рибари всеки денхвърлят въдици в района. Пред камерата на БНТ рибар бе категоричен, че водата е кафява и зъмърсена, но според него  след термичната обработка на рибата няма да има проблеми. Друг каза,..

обновено на 26.05.20 в 16:24
Новото кръгово кръстовище във Варна на бул.

Довършват новото кръгово по бул. "Левски" във Варна

Приключват строителните дейности на новото кръстовище на бул. "Васил Левски", ул. "Девня" и ул. "Г. Пеячевич", предстои полагане на маркировка , написа в профила си кметът Иван Портних. Продължава засаждането на дървета. Използва се специализирана техника за пренасяне на дърветата от разсадник и засаждането им в обновената зона, в която ще..

обновено на 26.05.20 в 16:01

Задържан е шофьорът на автомобила, който блъсна майка и дете във Варна

Неправоспособен е шофьорът, който тази сутрин блъсна 40-годишна жена и 6-годишното й дете на пешеходна пътека във варненския квартал „Възраждане“.  Пътнотранспортното произшествие е станало на кръстовището на бул.“Цар Освободител“ и улица „Анна Феликсова“.  Майката и детето са в добро здравословно състояние, но са с контузии. Не са..

публикувано на 26.05.20 в 15:38

Парадът на победата в Москва ще се проведе на 24 юни

Парадът на победата в Москва ще се проведе на 24 юни, съобщи днес руският президент Владимир Путин. На тази дата през 1945 г. на Червения площад в Москва се е състоял историческия парад на победата над хитлеристка Германия. Държавният глава нареди началото на подготовката за това събитие...

публикувано на 26.05.20 в 15:32
Държавен куклен театър-Варна-1

Кукленият театър във Варна отваря врати за Деня на детето

Кукленият театър във Варна отваря врати за своите малки зрители в Деня на детето - 1 юни, със спектакъла „Трите феи“. Представленията вече ще играят само на лятната сцена. Броят на децата и възрастните, които ще се допускат, е ограничен като превантиван мярка срещу разпространението на коронавируса. Само 30% от сцената може да бъде..

публикувано на 26.05.20 в 15:29

Около 3 680 малчугани са тръгнали на детска градина или ясла във Варна

Около 3 680 малчугани са тръгнали днес на детска градина или ясла, които отвориха врати за първи път след обявяването на извънредното положение, съобщиха от дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“ в Община Варна. Близо 3 000 са децата в детските градини, като 192 от тях са в яслените групи. В самостоятелните детски..

публикувано на 26.05.20 в 14:58

Учени откриха начин да спасят белите дробове от коронавируса

Шведски учени разработиха начин за възстановяване на тъканта на белите дробове, което е сред основните усложнения, предизвикани при заразяване с коронавирус, пише РИА Новости. Специалисти от академичната болница в университета в Упсала са използвали за лечение на..

публикувано на 26.05.20 в 14:55