Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти по киберсигурност ще приема Морското училище от тази година

560 се очаква да бъдат студентите във Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров" във Варна през новата учебна година. Откриват се и две нови специалности -„кибероперации” и „киберсигурност”. Във втората ще се приема и цивилни студенти. Това съобщи флотилен адмирал проф.д-р Боян Медникаров - началник на учебното заведение, след церемонията по отбелязнатето на 138-годишнината от основаването му.

Проф.Медникаров обясни, че ВВМУ ще подготвя и курсанти, сред които представители и на Република Македония .

Повече чуйте в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Археологически разкопки в Балчик, архив

Ежегодните разкопки в Балчик ще са през септември

За теренни археологически проучвания на късноантичната и ранносредновековна крепост "Хоризонт" и тази година са осигурени средства чрез Министерство на културата, съобщи директорът на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева. Както през миналата, така и през тази археологическият сезон ще премине за около двайсет дни през септември. Теренните..

публикувано на 18.07.24 в 13:15

Варна почете 187 години от рождението на Васил Левски

Десетки варненци се включиха в общоградското честване по случай 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха положени на паметника на Апостола на свободата на Алеята на Възраждането в Морската градина във Варна. Кметът на града Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Затварят за ремонт участък от централна варненска улица

Днес и утре – 18 и 19 юли, ул. „Петър Парчевич“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. Шейново“ ще бъде затворен за движение, съобщават от район „Одесос“. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка. От районната администрация уточняват,..

публикувано на 18.07.24 в 12:47

ЕРП-Север: В бъдеще минимизираме планираните изключвания

Плановите прекъсвания на електричеството в горещите дни са редуцирани, но не могат да бъдат преустановени изяло. Това обясни пред Радио Варна Христо Христов, член на Управителния съвет на Електроразпределение-Север. Причина да го потърсим са сигнали от наши слушатели, които трудно понасят жегите заради планови прекъсвания на тока от страна на..

публикувано на 18.07.24 в 12:26

Зелената зона възпрепятства варненка да излезе от гаража си

Собственичка на гараж на ул. "Хан Пресиян" 15  не може да изкарва колата си заради спрели коли в разчертаните за зелена зона места. За казуса сигнал до редакцията ни подаде Ирина Павлова, която обясни, че  габаритите на еднопосочната улица и обособеният паркинг успоредно на отсрещния тротоар затрудняват безопасното излизане от имота ѝ. Всекидневно й се..

обновено на 18.07.24 в 11:22

Национален екоклъстер беше учреден във Варна

Сдружение „Национален екоклъстер България“ беше учреден във Варна. Основната му цел е да обедини всички заинтересовани, които работят в областта на опазването на околната среда – личности, неправителствени организации, бизнес и местни власти. Това съобщи за Радио Варна Апостол Пенков, председател на новоучреденото сдружение. По думите му, освен..

публикувано на 18.07.24 в 09:42

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група, предаде БНР. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма..

публикувано на 18.07.24 в 09:40