Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преустановени са занятията в 344 училища и детски градини

В Сопот бурният вятър във вторник изпочупи стъклата на гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в града.
Снимка: БГНЕС

В 344 училища и детски градини днес няма учебни занятия заради грип и лоши метеорологични условия, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Заради висока заболеваемост от грип в 137 училища в Бургаска област няма да има учебни занятия до 18 януари.

От 16 до 18 януари по предписание от РЗИ няма да учат 120 училища в област Стара Загора, 65 училища в област Шумен и 16 училища в община Силистра.

В област Пловдив няма да учат две училища -  ОУ „Хр. Ботев“ в с. Поповица и  ПГ „Ген. Вл. Заимов“ в Сопот.

Лоши метеорологични условия са причина в две учебни заведения в Кюстендилска област също да няма учебен процес - ОУ „Хр. Ботев“ и ДГ „Р. Княгиня“ в община Невестино.

Едно училище в област Кърджали също е затворено - СУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Бенковски.

Продължават да не се провеждат занятия в ДГ „Детелина“ в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Грип и студ затвориха 143 училища и детски градини

Областите Шуменска, Силистренска, Старозагорска и Бургаска са в грипна епидемия. От днес там се прекратяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и имунизациите. В 143 училища и детски градини в страната е..

обновено на 15.01.19 в 12:26

Втори ден в сопотската гимназия "Заимов" не учат

Учениците от  Професионалната гимназия "Ген. Владимир Заимов" в Сопот няма да учат за втори пореден ден.  Припомням, че вчера заради изпотрошени от силния вятър врати и прозорци гимназистите бяха евакуирани, а учебният процес - прекратен. Със..

публикувано на 16.01.19 в 07:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца създаваха цветя пред Радио Варна

Радио Варна и Държавен куклен театър – Варна отново организириха работилничка за деца. Този път малките участници изработваха цветя от всякакви цветни материали. Помагаха им актьорите от кукления театър. Това не е първата съвместна инициатива на..

публикувано на 02.06.24 в 17:04

Днес парламентът няма да заседава

Извънредното заседание на Народното събрание не се проведе заради липса на кворум. И при двете регистрации депутатите бяха по-малко от необходимите 121 за начало на заседанието. Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата..

публикувано на 02.06.24 в 15:49

Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация

Извънредното заседание на Народното събрание не събра кворум при първата регистрация. В пленарната зала се регистрираха едва 67 депутати при необходими минимум 121 за начало на заседанието. В залата е служебният премиер Димитър Главчев, който ще..

публикувано на 02.06.24 в 15:16

Хиляди почетоха паметта на Христо Ботев на връх Околчица

България почита днес паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството. Близо 1800 души извървяха по пътя по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан, където е организирано и всенародното..

публикувано на 02.06.24 в 13:39

Варна отдаде почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С общоградско поклонение във Варна беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев в алеята на Възраждането в Морската градина бяха поднесени венци и цветя от Благомир..

публикувано на 02.06.24 в 13:30

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение.  Началото е от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор..

публикувано на 02.06.24 в 10:09

Семеен фестивал „Лятно театро 2024“ в Бяла на 2 юни по повод на Деня на детето

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ гостува днес в Бяла по покана на общинската администрация. Празненството започва в 10:00 ч. на площад “Европа” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с кукления спектакъл “Повече от магия”. За да..

публикувано на 02.06.24 в 10:02