Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туск: Има място в ада за привържениците на Брекзит

Лио Варадкар и Доналд Туск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск осъди днес тези, които призоваваха за Брекзит без идея как да го осъществят, и изрази надежда, че британската премиерка има „реалистичен“ план за развода с ЕС, предаде АФП.

„Чудех се как ли изглежда това специално място в ада, отредено за тези, които искаха Брекзит, без да имат абсолютно никаква идея за безопасното му осъществяване“, каза Туск на среща с ирландския премиер Лио Варадкар в Брюксел. И допълни, че Брюксел няма да отваря отново постигнатата с Лондон сделка за напускането на общността.

Въпреки това утре Доналд Туск ще се срещне с Тереза Мей, за да чуе предложенията ѝ.

Варадкар от своя страна заяви, че сделката за Брекзит, която бе отхвърлена от британския парламент, е най-добрата възможна. Според него скорошните политически вълнения в Обединеното кралство са поредно доказателство за необходимостта от „предпазен механизъм“, който гарантира „мека“ ирландска граница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Мей ще убеждава северноирландските партии, че може да осигури Брекзит без твърда граница

Британският премиер Тереза Мей ще убеждава днес северноирландските партии, че може да осигури Брекзит без да се стигне до твърда граница на остров Ирландия. Вчера в Белфаст Мей заяви пред бизнес лидери, че иска да промени спорния „предпазен механизъм“..

публикувано на 06.02.19 в 11:50
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненското езеро

Черно море е едно от най-бързо затоплящите се в света

Черно море е едно от най-бързо затоплящите се морета в световен мащаб. До края на века скоростта на вятъра в региона ще нарастне, ще се увеличат валежите, а налягането на въздуха ще се повиши. По-големи количества на валежите вече се..

публикувано на 02.10.24 в 07:23
Варна

Слънчево, вятърът ще отслабва

Днес ще е предимно слънчево. Северозападният вятър и по крайбрежието ще продължи да отслабва и следобед навсякъде ще е слаб до умерен, като постепенно ще се обръща от изток и югоизток. Максимални температури между 18° и 23°, за Варна около 21°...

обновено на 02.10.24 в 06:51

200 ирански ракети са изстреляни по Израел, няма данни за поражения и жертви

Иран извърши масирано ракетно нападение над Израел. Въздушната тревога над Израел продължи по-малко от час.  Близо 200 ракети са били изстреляни по Израел, твърди армейското радио.  Част от тях, по непотвърдена информация, са били прехванати в небето..

публикувано на 02.10.24 в 05:52

Адресите без ток

На 02.10.2024, от 9:00 до 16:00 , поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Варна - кв. Левски, ул. Дружба 4, ул. Мир 2, 26, 28, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 38, 40, 42, ул...

публикувано на 02.10.24 в 05:00

Природният газ поскъпва през октомври с близо 3%

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за месец октомври в размер на 63,72 лв./MWh , без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, предаде БНР. На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и..

публикувано на 01.10.24 в 19:51
Варна

Утре очакваме слънчево време във Варна

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно и утре ще преобладава слънчево време. Вятърът от северозапад през нощта постепенно ще отслабне, последно по Северното Черноморие, където през нощта и утре до обяд ще е до умерен, временно засилен. Утре..

публикувано на 01.10.24 в 19:45
Варна, Морска градина

Психично болен нидерландец нападна без причина жена и дете в Морската градина във Варна

Психично болен 27-годишен мъж от Нидерландия нападна без причина жена и дете в Морската градина във Варна през почивните дни. Мъжът бе задържан за срок до 72 часа от Районна прокуратура – Варна. Г.В. е обвинен за това, че на 29 септември 2024 година,..

публикувано на 01.10.24 в 15:20