Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложение „Световно образование“ във Варна

| обновено на 26.02.19 в 09:48

Представители на водещи образователни институции от цял свят ще представят нови възможности за обучение в чужбина пред ученици и семейства от Варна по време на най-голямото международно изложение „Световно образование“. 

Изложението се организира от консултантска фирма „Интеграл“ и ще се проведе на 26 февруари, 2019 г. от 11.00 до 18.30 часа в хотел „Черно море“, Варна. Разговаряме с Юлия Ангелова-регионален мениджър на Интеграл-офис Варна.

Г-жо Ангелова, какъв е интересът към Великобритания тази година, има ли опасения заради предстоящия Брекзит?

Великобритания остава най-предпочитаната дестинация от студентите и тази година. 2019-ста имахме засилен интерес към топ университетите Оксфорд и Кеймбридж. Добрата новина е, че британското правителство гарантира, че ще бъде отпускан студентски кредит за целия период на обучение на бакалаврите и магистрите, които ще бъдат приети през тази учебна 2019/2020 година. Въпреки, че официалният срок за кандидатстване на Острова:15 януари мина, много от британските университети предлагат късен прием и обявяват свободни места. Сред тях са топ училища като Лондонския Сити университет, университетите Лийдс, Манчестър и Уорик. Ние вече имаме и такива кандидати. По време на изложението ще приемаме и документи на място, за тези, които искат да кандидатстват и не желаят да чакат. 

Освен Великобритания, кои други дестинации за висше образование избират кандидат-студентите?

Холандия се превръща в новата топ дестинация за българи, а нашите студенти се нареждат на 7-мо място сред чуждестранните националности тук с 2588 студенти към края на 2018 г. Ето защо на изложението традиционно ще представим възможностите на партниращите ни университети, наши консултанти ще дадат ценни съвети как да се избере между технически и академичен университет в страната на лалетата. Ще имаме  лекции с вход свободен, посветени на безплатното образование в Дания и Швеция, кандидатстването в Германия и Австрия, също и с какво са привлекателни бакалавърските и магистърски програми във Франция. Срокът за тези кампании започна на 1-ви февруари и продължава и през март. Някои кандидати подават документи едновременно за прием освен във Великобритания и в други държави като Холандия и Дания като един вид застраховка. 

Какви други изненади сте подготвили на Изложението „Световно образование“?

Уникалната стипендия от 10 000 лв. франка ще предложат на варненските кандидати  институтите от семейството на швейцарската Swiss Education Group, които предлагат едни от най-добрите програми на световно ниво в сферата на хотелиерството и туризма. По време на Световно образование във Варна ще се провеждат интервюта с кандидатите, а желаещите да започнат своето обучение по-рано, от месец юли, могат да се възползват и от допълнителна отстъпка от таксата за обучение в размер до 15% .

По време на изложението представители на водещи образователни институции от цял свят представят нови възможности за обучение в чужбина.

Освен помощ на избор на висшето образование,  Интеграл предлага и консултации при избор на средно училище в Европа и Америка, както и летни езикови ваканции в чужбина, за които клиентите ни се доверяват  вече повече от 25 години, а резултатите са наистина впечатляващи. 

По данни на „Интеграл“, над 90% от децата приети в елитни западни колежи и топ-университети задължително са били веднъж или повече на летен курс в западно училище. По време на изложението ще представим най-големия Каталог за езикови ваканции 2019 г., с новите оферти, които ще бъдат предоставяни със специални отстъпки между 5% и 10% за ранни записвания за индивидуално пътуване и пътуване в групи. Предпочитаните езикови дестинации са Великобритания, Германия и Австрия, Испания, Франция, Малта, САЩ, Ирландия.

Изложението ще предостави възможности за ексклузивни стипендии за елитни средни училища и колежи в размер между 20% до 40% отстъпка от таксите за обучение на известни училище като Kings Education, швейцарското Brillantmont International School и Oxford Sixth Form College за кандидати с много добър успех и ниво по английски на възраст от 15 до 17 години. 

Как успяват учениците да се ориентират, какво искат да учат в това море от специалности?

За тези, на които им е трудно да решат, а и не само за тях, сме разработили курс Кариерен навигатор, който помага на кандидат-студентите да се ориентират в кои специалности биха се справили най-добре. Тази година във Варна и региона интересът към ранната професионална ориентация нараства, това показва броят на записалите се за британския тест за ориентиране Сентигрейд.

А иначе по наши данни сред най-търсените специалности за висше  образование в чужбина  за учениците от Варна и региона са компютърни науки, икономика, арт и дизайн.

За тези, които искат да научат повече или не са избрали още къде ще продължат образованието си независимо дали е средно или висше, заповядайте на изложение „Световно образование“. 

Входът е  свободен.

Чуйте още в прикачените звукови файлове:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

АМ "Хемус" остава затворена около село Слънчево, няма опасност за жителите на село Припек

Магистрала "Хемус" остава затворена в участъка до село Слънчево, където от вчера бушува пожар. Затворен е и старият път през местността Побити камъни. Няма опасност за жителите на село Припек, пожарникарите са направили широка просека, за да не се прехвърлят пламъците към селото. Непрекъснато се правят обходи по трасето, за да се прецени..

публикувано на 15.07.24 в 21:05

ПП-ДБ публикува декларацията си

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България споделиха своя план за излизане от политическата криза. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство. Ето го и пълният текст на Декларация за излизане от политическата криза в България на ПП-ДБ: "Ние, народните представители..

публикувано на 15.07.24 в 20:08

Участъкът от АМ „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, пожарът се разраства към село Припек (обновена)

Участъкът от магистрала „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, съобщиха от полицията във Варна. Затворен е и старият път през местността Побити камъни, обходът е по Крайезерния път. Д евет екипа на пожарната насочват усилията си към осигуряване на безопасността на село Припек, накъдето се разраства пожарът, вятърът обаче непрекъснато сменя..

публикувано на 15.07.24 в 17:30

ПП-ДБ поискаха отлагане на втория мандат

От "Продължаваме промяната – Демократична България" поискаха от президента да забави с три месеца връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който коалицията предстои да получи, предаде БНР. ПП-ДБ ще изпратят декларация до всички депутати и ще търсят широка политическа подкрепа в 50-ото Народно събрание за приемането на..

публикувано на 15.07.24 в 16:17

Как новите ERP системи помагат на логистиката?

Как новите ERP системи помагат на логистиката? Колкото повече се развива дигиталният свят, толкова повече онлайн търговията се разраства и стоки от цял свят достигат до входните врати на всеки краен потребител. Но това налага някои нови изисквания пред бизнеса – особено в сферата на логистиката. Тя се превръща във все по-важен фактор, който движи..

публикувано на 15.07.24 в 15:00
Снимката е илюстративна

Ограничиха движението в двете посоки по АМ "Хемус"

Магистрала "Хемус" отново е затворена в участъка до село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по автомагистрала "Хемус" в участъка пътен възел "Слънчево"- пътен възел "Повеляново" между 407-и км и 412-и км в област Варна поради..

публикувано на 15.07.24 в 14:49

Заради жегите утре отново раздават вода и мерят кръвно на три места във Варна

Разкритите от Община Варна мобилни медицински пунктове във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури ще работят и утре, 16 юли. От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода през цялото време или до изчерпване на количествата, съобщават от общинския..

публикувано на 15.07.24 в 14:39