Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общини помагат на болницата в Добрич

Част от общините в област Добрич предоставят финансово стимулиране за Многопрофилната болница. Най-малката община в областта Крушари е предоставила сумата от 5 000 лева. Община Тервел е заявила желание да закупи артроскоп, който ще се ползва в отделението по ортопедия. Стойността му е 24 000 лв., като половината от тях вече са преведени към здравното заведение. Очаква се скоро да бъде получен и вторият транш от сумата.

Община Генерал Тошево също е взела решение да предостави 35 000 лв. на МБАЛ Добрич за закупуването на ехограф. От добруджанската община очакват по този начин да се увеличи нейният дял в капитала на дружеството.

От многопрофилната болница в Добрич изразяват надежда, че и другите общини в областта ще подпомогнат финансово дейността й.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева.

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев, предаде БНР. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за..

публикувано на 10.09.24 в 10:59

БАРПТЛ: Инсулините са налични в достатъчно количество у нас

В аптечната мрежа във Варна трудно се намира инсулинът Левемир от два месеца, фармацевти препоръчват да се търсят останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова.  Един сигнал за липсата на този инсулин във Варна са получили е Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ). Но,..

публикувано на 10.09.24 в 09:46

ВиК-авария променя маршрута на автобусите по линия 41

Днес след 09:00 часа автобусите по линия 41 посока ЖП гара - Варна след сп. "Г. Георгиев" ще продължават по бул. "Цар Освободител", на кръстовището с бул. "Република" ще завиват надясно.  Ще се обслужват спирки "Гео Милев" и "Поглед", съобщават от "Градски транспорт"-Варна. От ЖП гара посока "Владиславово" след сп. "Детско градче" ще..

публикувано на 10.09.24 в 08:37

При въвеждане на еврото масовите глоби да се закръглят две към едно

Публикуваха за обществено обсъждане законопроекта за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи. Целта е да се подготвят платежните системи за въвеждане на еврото.  Сред предложенията е закръгляне на лева към еврото в съотношение две към едно. Например 100 лв. се заменят с 50 евро, 600 лв с 300 евро   и т.н...

публикувано на 10.09.24 в 07:07

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  10.09.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради неотложни ремонтни дейности на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна –..

публикувано на 10.09.24 в 05:57
Остров Св.Иван

Постепенно увеличение на облачността във вторник

Днес облачността от запад постепенно ще се увеличи и следобед главно по южното крайбрежие, а привечер и над Североизточна България са възможни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. През нощта срещу сряда валежите постепенно ще обхванат по-голяма част от района. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизточна четвърт, а до края на деня ще..

публикувано на 10.09.24 в 05:56

Борбата с минната опасност сред задачите на учението "Sea Breeze"

Борбата с минната опасност и отработването на тактически техники и процедури е сред задачите на учението "Sea Breeze", което започва днес в Черно море в акваторията на България и продължава до 20 септември. Паралелно ще се проведе и конференция на командирите на ВМС на 10 и 11 септември, с участието на 13 държави, сред които и Украйна и над 150..

публикувано на 09.09.24 в 18:43