Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социално предприятие за незрящи с признание у нас и зад граница

Безплатни социални услуги и работа за хора с нарушено зрение – това стои в основата на успеха на социално предприятие у нас, чиято основна дейност е доставка на помощни пособия и най-новите информационна технологии предназначени за хора с увреждания. Управител на предприятието е Иван Доброволов, който също е с нарушено зрение. Той посочи, че близо 90 % от работещите в предприятието са незрящи. Фирмата им консултира работодатели, които искат да наемат хора с нарушено зрение. Заради дейността си предприятието спечели втора на града от Форума на Българските бизнес лидери в конкурса за социална отговорност на малък и среден бизнес. Както и голямата награда на Британското посолство за социална отговорност на служителите.

Чуйте още от Иван Доброволов:
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 6 месеца на Острова без виза

Великобритания е със силна икономика и за Обединеното кралство е много важно да поеме контрол върху своята политика, затова не търсим отношения с Европейския съюз, които да попречат на това - така коментира във Варна предстоящите преговори след Брекзит посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. Тя посочи каква ще  е политиката на страната..

публикувано на 27.02.20 в 14:27

Превозвачи протестират в Добрич

Собственици на малки фирми за превоз от Добрич протестираха срещу въвеждането на ТОЛ системата в България. Около 20 камиона се събраха на изхода на града, за да изразят недоволството си от системата за събиране на такси по пътищата в страната за тежкотоварните автомобили. Според протестиращите опашките по границите ни, които и в момента са факт, ще се..

публикувано на 27.02.20 в 14:04
Д-р Ангел Кунчев

Над 10 хиляди българи са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус

Между 10 и 15 хиляди са случаите в България на хора, които са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус. "Няма да избегнем идването на вируса у нас, вече има първи случи на заразени в съседните ни държави", каза главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев Няма симптоми на коронавирус у никой от пристигналите тази сутрин от Италия..

публикувано на 27.02.20 в 13:42

И двата патрулни кораба ще се строят във Варна

До празника на Военноморските сили през август има вероятност да бъде сключен договорът за построяването на нови многоцелеви патрулни кораби за военния ни флот-това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той уточни, че е внесъл  на заседание на Министерския съвет доклад за приключването на конкурса за избор..

публикувано на 27.02.20 в 13:38

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Варна коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между патриотите и ГЕРБ: " Голямо напрежение няма, но напрежение има. Аз не случайно казах, че така не може да продължава. Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той си искам своя фаза на крайно опъване и след..

публикувано на 27.02.20 в 13:11

Без свидетелство за съдимост и актуално състояние за проекти по фонд "Култура"

Комисията по културно и духовно развитие към Общински съвет – Варна одобри изменения и допълнения в Правилника за работа на фонд „Култура“. Промените се правят, за да улеснят кандидатстващите организации както при подаване на проектните предложения, така и при отчитането им, стана ясно на днешното заседание. В резултат на поправки в..

публикувано на 27.02.20 в 12:04
Димитър Маргаритов

КЗП: Ако ще пътувате до райони с коронавирус, анулирайте пакетите непосредствено преди заминаване

При предстоящи пътувания до районите с коронавирус е разумно анулациите на пакетите да се правят непосредствено преди заминаването.  Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в контекста на напрежението около коронавируса и използването на ситуацията за спекулации от страна на търговци. Според него:..

публикувано на 27.02.20 в 11:26