Продължават кражбите на новозасадени дървета във Варна

10 японски вишни и 15 брези бяха засадени днес в бъдещия възрожденски парк в район „Владислав Варненчик“, който се намира между булевардите „Трети Март“ и „Света Елена“. Те са по компенсаторна програма на Община Варна. Схемата е - на едно отсечено със заповед дърво, се засаждат три нови. Големият проблем пред залесяването на градската среда обаче си остава кражбата на фиданките. Едно дръвче струва около 50 лева. Екипи на „Обществен ред и контрол“ към кметството постоянно обикалят района, разчита се и на полицията, но вандалските прояви не спират.

Освен новозасадените дръвчета се крадат и розите, с които се разкрасява района.

150 дървета ще бъдат засадени във Владиславово през тази година, каза заместник-кметът Сашо Димитров. Пролетта и есента са най-подходящите сезони за тази дейност.

Чуйте повече в репортажа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

160 военни моряци са назначени през тази година

Нови 160 военни моряци са назначени през тази година благодарение на кампанията „Бъди войник”. Това заяви във Варна контраадмирал Кирил Михайлов - командир на военнния ни флот. Отиващата си година е изключително динамична и с позитивна равносметка за Военноморските сили, каза той. Успешно е преминало националното с международно участие учение..

публикувано на 12.12.19 в 16:20

Теч на банкови данни на стотици хиляди в Турция

Данните на над 460 000 турски банкови карти са били пуснати в „продажба“ в сайт, използван от интернет-измамници за качване и продажба на информация за банкови карти. Измамниците купуват пакети от данни  за валидни карти, които се използват за да бъдат източвани от тях различни суми или да се закупуват електронни валути. Това е..

публикувано на 12.12.19 в 15:43

България предложи координационен център на НАТО във Варна

България предлaга разполагането на координационен център на НАТО за Черно море във Варна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция с българския президент Бойко Борисов в Брюксел, цитиран от ТАСС. "Обсъдихме това предложение. В момента тези функции се изпълняват от военноморския щаб на НАТО във Великобритания",..

публикувано на 12.12.19 в 15:41

Как ще изглежда след ремонта градинката до лятно кино "Тракия"?

Започна цялостно обновяване на градинката до някогашното лятно кино "Тракия". На емблематичното място на кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Отец Паисий" ще бъде изградена нова детска площадка, фитнес на открито, ще бъде обогатено сега съществуващото озеленяване.  "Новата придобивка е част от усилията ни за развитие на масовия спорт в града и..

публикувано на 12.12.19 в 14:55

Кметът на Несебър излезе от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

Специализираният наказателен съд гледа мярката срещу обвиняемите Николай Димитров - кмет на община Несебър и общинския съветник Петър Тодоров. Спецсъдът измени ареста на Димитров с парична гаранция от 40 000 лв. и от 20 000 лв. за Тодоров. Спецсъдът е гледал мярката като решението на държавното обвинение е двамата с повдигнато обвинение за купуване на..

публикувано на 12.12.19 в 14:19

"Творческа лаборатория: Текстът Георги Марков" заработи в Добрич

През октомври Ученическият Институт на БАН (УчИ-БАН) обяви конкурс за създаване на Малки учебно-изследователски общности в рамките на финансираната от МОН програма „Образование с наука“. Преподавателят по български език и литература в Езиковата гимназия в Добрич Дияна Боева създава идеен проект "Творческа лаборатория: Текстът Георги Марков", който е..

публикувано на 12.12.19 в 14:18

Община Варна увеличава данък „възмездно придобиване“ с 0,4%

Данъкът при придобиване на имущество по възмезден начин в община Варна да се увеличи от 2,6% на 3%. Това става ясно от предложение на кмета Иван Портних до комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет, съобщава chernomore.bg. То налага и промяна в наредбата на местния парламент за определяне на размера на местните данъци. Еднократният налог..

публикувано на 12.12.19 в 14:09