Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Nottingham Trent University" стана партньор на Икономически университет-Варна

Преди дни британският „Нотингам Трент университет” е избрал Икономически университет-Варна за свой партньор, съобщи доцент Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса в университета. Така най-старото висше търговско училище у нас става една от трите опорни точки в Европа и единствено в България, с възможност да посрещне около 50 студенти не само от Великобритания, но и от цял свят. Икономически университет-Варна ще окаже съдействие за стаж на тези студенти в международни компании, а те ще имат възможност да работят по конкретни бизнес казуси.

Икономически университет Варна има активно партньорство с над 160 университета от цял свят. Сътрудничи си и с университети от Азия. С индийски университет има двойни дипломи по съвместна магистърска програма.

60 студенти са стартирали собствен бизнес през миналата учебна година, информира доц. Мария Станимирова. Към момента в създадената иновативна партньорска мрежа UEBN са регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. Мрежата съдейства за избора на подходящи кандидати за работа или стаж, като предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатстване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили. Все повече се търсят специалисти, които имат комплексни познания в икономически дейности, познания на процесите, добра финансова и счетоводна подготовка. Най-важното изискване на работодателите е кандидатите за работа да са с високо ниво на владеене на чужд език – английски, немски, френски и руски език.

За ползите от мрежата научаваме от разговора на Емилия Николова с доц. Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса:
ВИЖТЕ ОЩЕ

426 проверки за спазване на карантина във Варна

Във Варна и областта са проверени 426 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина. За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 426 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации...

публикувано на 04.07.20 в 16:50
Тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, стана на бул.

Съдебно заседание по делото за катастрофата с Милен Цветков - следващата седмица

За 8 юли (сряда) от 11 часа е насрочено съдебно заседание по молба за изменение на мярката за неотклонение на Кристиан Николов, обвинен за причиняване на катастрофата с Милен Цветков , при която тв водещият загина. Това съобщиха от Софийския градски съд. Журналисти ще бъдат допускани до сградата само при предварителна заявка от съображения..

публикувано на 04.07.20 в 14:58

Испания отваря от днес границите си за 12 страни извън ЕС

Испанските медии подчертават, че принципът на реципрочност не е спазен от страни като Китай, Алжир и Мароко. Само четири от 12-те държави извън Евросъюза, за които Испания отвори границите си, разрешават влизането на испански граждани - Сърбия, Черна гора, Тунис и Южна Корея. Само около една четвърт от обичайния брой полети от чужбина приемат..

публикувано на 04.07.20 в 14:39

Социологът Димитър Ганев: Навлизаме в етап на нормализиране на живота у нас

"Навлизаме в етап на нормализиране на живота у нас", това коментира в обзорното предаване на Радио Варна "Позиция" социологът Димитър Ганев от "Тренд". "66% от хората, които анкетирахме, през юни вече се бяха върнали към нормалния си начин на живот. Оттук обаче въпросите са повече от отговорите. На есен трябва да пазим тази "мазнинка", както..

публикувано на 04.07.20 в 14:22

Предстои създаването на още една група за специални операции, каза министър Каракачанов

Предстои създаването на още една група от Силите за специални операции в София, каза в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след церемонията по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и честване на празника на Гарнизон Пловдив. Според министър Каракачанов това е..

публикувано на 04.07.20 в 13:21

Жертвите на COVID-19 в Русия надминаха 10 000

Русия в събота заяви, че е регистрирала повече от 10 000 смъртни случая от пандемията на коронавирус. Броят на смъртните случаи вече достигна 10 027 според правителствения информационен уебсайт. Русия потвърди 674 555 случая..

публикувано на 04.07.20 в 13:17

Порой доведе до смъртта на 14 души в Япония

Има опасения за смъртта на четиринадесет души, след като в събота в западния Япония беше наводнен старчески дом от рекорден обилен дъжд в региона, каза местният управител. Жертвите били открити в състояние на „сърдечно-респираторен арест" в съоръжението за възрастни хора, което е наводнено, след..

публикувано на 04.07.20 в 13:14