Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Nottingham Trent University" стана партньор на Икономически университет-Варна

Преди дни британският „Нотингам Трент университет” е избрал Икономически университет-Варна за свой партньор, съобщи доцент Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса в университета. Така най-старото висше търговско училище у нас става една от трите опорни точки в Европа и единствено в България, с възможност да посрещне около 50 студенти не само от Великобритания, но и от цял свят. Икономически университет-Варна ще окаже съдействие за стаж на тези студенти в международни компании, а те ще имат възможност да работят по конкретни бизнес казуси.

Икономически университет Варна има активно партньорство с над 160 университета от цял свят. Сътрудничи си и с университети от Азия. С индийски университет има двойни дипломи по съвместна магистърска програма.

60 студенти са стартирали собствен бизнес през миналата учебна година, информира доц. Мария Станимирова. Към момента в създадената иновативна партньорска мрежа UEBN са регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. Мрежата съдейства за избора на подходящи кандидати за работа или стаж, като предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатстване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили. Все повече се търсят специалисти, които имат комплексни познания в икономически дейности, познания на процесите, добра финансова и счетоводна подготовка. Най-важното изискване на работодателите е кандидатите за работа да са с високо ниво на владеене на чужд език – английски, немски, френски и руски език.

За ползите от мрежата научаваме от разговора на Емилия Николова с доц. Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьорът, блъснал жена и седем коли във Варна, страда от биполярно разстройство

Шофьорът, който вчера блъсна пешеходец и седем коли във Варна, страда от биполярно разстройство. Назначена е съдебнопсихиатрична експертиза , която да установи дали водачът може да носи наказателна отговорност.  Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата, довели до причиняване..

публикувано на 03.06.20 в 13:28
Академик Александър Гинцбург

Русия вече има ваксина срещу COVID-19 и започва ваксинирането на хора

Русия започва тестове за ваксина срещу COVID-19 Всички разработчици, които са участвали в създаването на ваксината, доброволн вече са се ваксинирали. Първият ваксиниран в Русия е ръководителят на вирусологична лаборатория акад. Ал. Гинцбург. Разбирайки  безопасността на ваксината, а и заради отговорността,..

публикувано на 03.06.20 в 13:10

ГДБОП спря сайт, разпространявал незаконно книги в интернет

При акция на ГДБОП в София и Варна е бил спрян сайтът Spiralata.net заради незаконно разпространение на литературни произведения в интерне т, съобщиха от МВР. От сайта е можело да бъдат изтеглени безплатно книги, преведени на български език, на световноизвестни автори като Стивън Хокинг. От ГДБОП съветват гражданите при наличие на..

публикувано на 03.06.20 в 12:56

Премахнаха знака за заплащане на винетка от Варна до с.Тополи

Поставеният пътен знак в участъка от пътя Варна – Тополи, който указваше, че трябва да се заплаща винетна такса, вече е премахнат, след подаден сигнал от Радио Варна до Агенция „Пътна инфраструктура”. Знакът указваше, че след изхода на града трябва да се заплаща електронна винетка, а въпросният участък е освободен от заплащането на такава...

публикувано на 03.06.20 в 12:27

Варненска туристическа камара с декларация против негативната кампания за скъсания тръбопровод

Членовете на Управителния съвет на Варненската туристическа камара изразяват в декларация категоричното си неодобрение на развихрилата се в медиите и социалните мрежи негативна кампания, по повод авариралия тръбопровод във Варненското езеро. Според тях е ясно, че вече се работи по ремонтирането на тръбопровода, а официалните данни на РЗИ във Варна..

публикувано на 03.06.20 в 12:22

Коронавирусът вдигна безработицата в Германия през май

Броят на хората в Германия, които са останали без работа, се е увеличил с 238 000 до 2,875 милиона души през май, тъй като пандемията от коронавируса е продължила да подкопава трудовия пазар на най-голямата икономика в Европа, сочат днешни данни, цитирани от Ройтерс. Равнището на безработица в Германия е скочило до 6,3 на сто спрямо 5,8..

публикувано на 03.06.20 в 11:55
Бойко Борисов

Борисов: Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено

Премерът  направи  това изказване  в началото на заседанието, което се провежда присъствено за пръв път след облекчаването на мерките във връзка с коронавируса. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителство заседание, предаде..

публикувано на 03.06.20 в 11:46