Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фейсбук" премахна акаунти от Русия и Иран за "координирано фалшиво поведение"

"Фейсбук" (Facebook Inc.) съобщи във вторник, че е премахнала повече акаунти от Иран, Русия, Македония и Косово, позовавайки се на "координирано неистинско (фалшиво) поведение", съобщава Ройтерс.

Общо 2632 страници, групи и акаунти са били премахнати от Facebook и Instagram за операции, свързани с гореспоменатите страни, обявиха от водещата социална интернет медия, като допълниха, че 513 от тях са били свързани с Иран, а 1 907 - с Русия.

"Фейсбук" също така посочи, че страниците и акаунтите са били премахнати заради тяхното поведение, а не заради конкретното съдържание.

Напоследък световната платформа за социални медии премахна подобни акаунти в редица страни, след като през последните две години беше подложена истински "обстрел" заради мудното разработване от страна на "Фейсбук" на инструменти за борба с екстремистко съдържание и пропагандни операции.

Ройтерс напомня, че по-рано през януари компанията премахна също акаунти, свързани с Иран.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово"

В момента на територията на Варна се провежда специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове, за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27-ми октомври. Има задържани лица във варненския квартал "Аспарухово". Очаквайте подробности. Главен инспектор Драгостин Тодоров: "В рамките на национална специализирана полицейска..

обновено на 03.10.24 в 07:41

Поне до 15 октомври "България Еър" няма да изпълнява полети до Израел.

България Еър“ анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщиха от компанията. Решението се базира на препоръка на Европейската комисия (ЕК) и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (ЕС), уточняват от компанията Целта е да се осигури безопасността на пътниците и кабинния екипаж с оглед ситуацията в Близкия Изток...

публикувано на 03.10.24 в 06:45

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  03.10.2024  г. В периода  9:00  ч. до  17:00  ч. Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - улиците: Ивайло,..

публикувано на 03.10.24 в 06:15
Остров Свети Иван

Слънчево време в четвъртък

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта над отделни райони с временно намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток и с него дневните температурите още слабо ще се повишат. Преобладаващи ще са между 22° и 27°, малко по-ниски по северното крайбрежие. З а Варна максимална температура 23°.  Вълнение на морето 2 бала, следобед 2-3...

публикувано на 03.10.24 в 06:15
„Битката при Варна“, художник Ян Матейко

Отбелязваме годишнината от Битката при Варна с рицарски игри и фестивал

Средновековен фестивал под наслов „Рицарите в музея" ще бъде открит утре – 3 октомври, в 12:00 часа в двора на Археологическия музей във Варна. Събитието ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна през 1444 година, водена от полския крал Владислав III Варненчик. На откриването ще присъстват кметът на града Благомир Коцев и посланикът на..

публикувано на 02.10.24 в 20:00
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Премиерът Главчев за конфликта в Близкия изток: Няма заплаха за сигурността на страната

"Няма актуална заплаха за сигурността на страната". Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев след заседанието на Съвета за сигурността към Министерския съвет, предаде БНР. "Обединихме се около това да призовем за деескалация на конфликта в Близкия изток, което е в синхрон с европейската позиция", каза още премиерът. Министърът на..

публикувано на 02.10.24 в 19:10

25 студенти от три ВУЗ-а във Варна мерят сили за 10 000 лева от бизнеса за развиване на иновативни идеи

25 студенти от варненски висши учебни заведения, участници в образователна програма, ще се борят за награда от бизнеса в размер на 10 000 лева за развиване на иновативни бизнес идеи. Три университета във Варна - Икономическия, Техническия и Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров",  дадоха старт за първи път в България на пилотна иновативна..

публикувано на 02.10.24 в 19:05