Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събираме отново пластмасови капачки във Варна

| обновено на 13.04.19 в 07:09

Благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам”, в която се събират пластмасови капачки, ще се проведе за пореден път във Варна. Събитието ще премине под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам 2“.

Кампанията ще се проведе на 13 април пред Катедралния храм от 9.00 до 16.00 часа. Всеки ще може да предаде своите капачки в торби или чували, каза за радио Варна организаторът Владислав Николов. Кампанията има за цел да събере пластмасови капачки, които да бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства да се закупят животоспасяващи медицински апарати в помощ на специалистите в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов " Варна и МБАЛ "Св. Анна" Варна в спасяването на човешки животи.

Варненската кампания, която постигна толкова много добрини, успя да обедини хиляди хора. Бяха събрани и предадени за рециклиране над 69 тона пластмасови капачки.

Направени пет значими дарения:

1. Дарение 1 - Аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна";

2. Дарение 2 - Прецизен неонатален веноскоп в отделението по неонатология в МБАЛ "Св. Анна - Варна";

3. Мобилен бебешки реанимационен кът с отоплител в родилното отделение в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна";

4. Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ "Св. Анна - Варна";

5.  Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ "Св. Анна - Варна".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на отворените врати на борда на НИК "Св. св. Кирил и Методий" днес и утре

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на военния научноизследователски кораб НИК 421 „Св. св. Кирил и Методий“.  О т 13 до 17 часа днес плавателният съд ще бъде базиран на Морска гара-Варна, за да бъде разгледан от варненци и гости, а на 27 юли, събота, ще бъде отворен за посещение от 9 до 11 часа. Събитието се организира по случай три..

публикувано на 26.07.24 в 07:00

Адресите без ток на 26 юли

На 26.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Величково и с. Цонево - клиентите, електрозахранени от ТП 7 и МТП 23. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:00 ч. до 17:00 ч...

публикувано на 26.07.24 в 06:16

Денят започва с облаци, но ще завърши със слънце

Утрото в петък ни посреща с прохладно и ветровито време. Днес денят ще започне с по-значителна облачност, на места все още ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Постепенно валежите ще спрат и до вечерта облачността ще се разкъса и намалее до ясно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, привечер ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:02

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в някои от селата в..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир По думите му..

публикувано на 25.07.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

До 2 август пускат движението между ул. "Прилеп" и "Подвис", септември асфалтират бул. "Христо Смирненски"

До 2 август ще бъде пуснато движението и се очаква възстановяването на маршрута на автобусите в участъка от бул. „Христо Смирненски“ между улиците „Прилеп“ и „Подвис“, като намерението на фирмата-изпълнител е през август да може да се ползва и участъкът до ул. „Мир“, съобщиха от ВиК-Варна.  До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът..

публикувано на 25.07.24 в 17:00

Възстановяват повредения след вандализъм паметник на Николай Коперник във Варна

Община Варна възстановява повредената знакова скулптура на великия астроном Николай Коперник, която е разположена в Морската градина. Скулптурата е дело на бележития български артист Любомир Далчев. При вандалската проява неотдавна бяха повредени ръцете, глобусът и постаментът ѝ.   Възстановителните дейности включват укрепване на увредените..

публикувано на 25.07.24 в 16:36