Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Люляк и върба засадиха в парк-музея на бойната дружба «Владислав Варненчик»

Фиданки от декоративна мелия и върба садиха в Парк-музея на бойната дружба «Владислав Варненчик» близо 60  деца от 8-ми до 11-сти клас  от  Средно училище "Пейо Яворов" във Варна.

Инициативата е част от Седмицата на гората. Фиданките са дарени  от Североизточно държавно предприятие - Шумен.

Повече пред репортера ни Ваня Славова сподели Милен Димов, който е старши експерт в парк-музея:


30 фиданки са засадени днес в Парк-музея на бойната дружба «Владислав Варненчик».

Повече от 60-сет ученици от Средно училище "Пейо Яворов" участваха в доброволната проява:


Парковата среда на музея е проектирана от чеха Антон Новак преди повече от 80 години. 

Днес в парка има  над 50 различни вида дървета и храсти.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зрелищна катастрофа около Панорамата на "Галата" във Варна

Катастрофа между два автомобила по пътя за "Галата", станала малко след 21 часа, разпали социалните мрежи. Очевидци събщават за зрелищния инцидент. Говорителят на ОД на МВР- Варна Светла Златева потвърди за произшествието. Няма сериозно пострадали, изясняват се причините, довели до пътния инцидент, казаха още от полицитя за Радио Варна. Участниците в..

публикувано на 16.09.21 в 21:52

От утре: Безплатни лекарства за пациенти, минали през COVID зоните

От утре, 17 септември, пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните , ще получават безплатни лекарства. Също така ще имат възможност да им бъдат извършвани клинични прегледи, лабораторни изследвания, както и да им бъдат направени рентгенови снимки, съобщават от здравното министерство.  За първи път НЗОК..

публикувано на 16.09.21 в 17:53
Снимката е илюстративна.

Във Варна организират безплатни прегледи на болни от псориазис

Асоциацията на пациентите с автоимунни заболявания организират безплатни прегледи , съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Кампанията е насочена за пациенти с установен псориазис. Те могат да се явят на безплатен преглед при д-р Женя Димитрова-Михнева, специалист по дерматология. Кабинетът за прегледи се намира в ДКЦ „Св. Марина“, ст...

публикувано на 16.09.21 в 16:49

Крайбрежно заведение във Варна отнесе акт за неспазване на вечерния час

Крайбрежно заведение във Варна отнесе акт за неспазване на вечерния час за затваряне. Нощният клуб е работил с клиенти и след полунощ. Това е установила съвместна проверка на РЗИ-Варна и ОДП, съобщи областният управител Марио Смърков. Той подчерта, че все още много често проверяващите органи проявяват разбиране и се стига само до предупредителен..

обновено на 16.09.21 в 16:31
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата проверява сигнал за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в Албена

Окръжна прокуратура - Добрич е започнала проверка по публикации, касаещи потенциално унищожаване на пясъчни дюни в к.к. Албена.    За унищожени над 800 метра дюни и умишлено изместване на устието на река Батова, която се влива в Черно море сигнализира зрител на БНТ . Проверката е образувана незабавно. При установяване на унищожение или повреждане..

обновено на 16.09.21 в 16:30

Близо 70% от учителите във Варна са ваксинирани срещу COVID-19

67% от учителите в област Варна са ваксинирани срещу COVID-19. 3898 преподаватели от общо 5800 са защитени от вируса. Това съобщи д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ. Ниска е нивото на имунизация обаче сред помощния непедагогически персонал - ваксинирани са 229 от общо 2500 работещи, каза още тя. 379 на 100 000 души е заболеваемостта от ковид 19 на..

публикувано на 16.09.21 в 15:49

БАЗ и СЗБ: Преназначаването на Кацаров и Балтова е израз на безпрецедентна арогантност

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват своето категорично несъгласие с преназначаването на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова , съобщават от организациите. Продължаването на работата на тези двама служебни министри и ясно..

публикувано на 16.09.21 в 15:25