Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Маратонки менте на пристанище "Варна - запад"

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция" Северна морска" задържаха 13 210 чифта „маркови“ маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост. Маратонките и опаковъчните кутии  с обозначения  на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите служители и служители на Гранична полиция. Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“.

При  извършената проверка зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „Adidas“ и „Adidas Stan Smith“,  2160 чифта маратонки с лого на „Nike“ и отделно 7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни марки.

„Марковите“ маратонки и опаковки са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават права на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Барбароните станаха на 50 години

Захарен памук вдъхновява появата на семейството Началото на май 1970 година. В Люксембургската градина на Париж преподавателят по биология от Сан Франциско Талъс Тейлър се разхожда с изгората си Анет Тисон, която следва архитектура. В един момент Талъс чува, че децата наоколо искат нещо, което той приема като “Баа баа баа баа”. Много е..

публикувано на 31.05.20 в 18:00

Предстои ремонт на езерото в парка в Добрич

В Добрич предстои да бъде извършен ремонт на езерото в градския парк „Свети Георги”, затова засега няма да се пълни с вода – съобщи кметът Йордан Йорданов. Зам.-кметът инж. Пенчо Керванов добави, че ремонтът в градския парк е извършен през 2014 г. и тогава е въведен в експлоатация. Проблем-ите започнали от 2018 г. насам. Най-компрометираните..

публикувано на 31.05.20 в 17:45

Променлива облачност на 1 юни, вятър и кратък дъжд

През нощта на север от Стара планина облачността ще намалее, на юг ще бъде по-значителна, възможни са изолирани превалявания. Вятърът ще е слаб от югозапад. Минималните температури ще останат без промяна  между 9 и 14 градуса. На 1 юни облачността ще е променлива, вечерта по приближаващ фронт са възможни краткотрайни валежи. В Дунавската..

публикувано на 31.05.20 в 15:38

Месечна прогноза за юни

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЮНИ 2020 Г. Астрономическа справка: Началото на астрономическото лято е на 21.06, в 0 ч. 44 мин., когато е лятното слънцестоене. ОБИЧАЙНОТО През юни Слънцето се издига най-високо над хоризонта и продължителността на деня е най-голяма. През 11 дни от месеца денят продължава 15 часа и 19 минути, сумракът през..

публикувано на 31.05.20 в 15:34

България е на първо място в Европа по тютюнопушене сред децата на 11 и 15 години

България е на първо място в Европа по тютюнопушене сред 11-годишните и 15-годишните деца и на второ място при 13-годишните. Това показва проучване на Световната здравна организация в 45 държави на Стария континент, оповестено в Световния ден без тютюнопушене, който отбелязваме всяка година на 31 май по инициатива на СЗО. Според друго изследване - на..

публикувано на 31.05.20 в 15:27

Протести в цяла Аржентина срещу ограничителните мерки във връзка с COVID-19

Демонстранти от целия политически спектър се събраха в редица градове из цяла Аржентина, за да протестират срещу строгите мерки, наложени заради коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.  В сърцето на столицата десетки хора изразиха чувството си на неудовлетвореност от въведените от правителството ограничения. На един от транспарантите..

публикувано на 31.05.20 в 16:15

Турция възобновява полетите по вътрешни линии, без кафе и чай за пътниците

Утре, 1 юни, националният авиопревозвач на Турция "Търкиш еърлайнс" възобновява полетите по вътрешни линии, които бяха отменени заради коронавируса. Частните турски авиокомпании - Пегасус, Sun expres и др., също от 1 юни започват да превозват пътници по вътрешни линии. Първата дестинация ще бъде Истанбул-Анкара-Истанбул. Въвеждат се..

публикувано на 31.05.20 в 15:14