Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич е готов да подаде оставка

Пламен Манушев

Председателят на областната структура на ГЕРБ в Добрич и депутат в 44 Народно събрание адмирал Пламен Манушев заяви днес, че е готов да си подаде оставката, ако тя му бъде поискана. Общинският председател на партията в Добрич Красимир Николов отказа коментар по темата, като подчерта, че от осемте общини в област Добрич единствено община Добрич запазва лидерската позиция на ГЕРБ.
На провелите се избори за Европейски парламент на 26 май в област Добрич гласоподавателите отредиха второ място на управляващата партия ГЕРБ с почти 3% разлика от класираната на първо място БСП, спечелила 11 394 гласа повече. Единствено в град Добрич ГЕРБ успяват да запазят лидерската си позиция, като от БСП ги делят едва 196 гласа. ДПС са на първо място в четири общини в областта – Балчик, Крушари, Добричка и Тервел. В сравнение с евроизборите, проведени през 2014-та година, ГЕРБ не само че отстъпват от първото място, но и на тяхната лидерска позиция се настанява третата тогава партия – БСП.

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич адмирал Пламен Манушев заяви, че въпреки положените усилия, не са успели да се справят с БСП.

“Положихме усилия, но явно не успяхме да се преборим с БСП. Традиционно са силни из областта, из селата. Има около 250 села. Опитахме се, но това е правото на ръководителя на партията, лидера, ръководството - ако не е доволен от някого – да му поиска оставката. Не са ми я искали, но съм готов да я подам“, коментира Манушев пред „Хоризонт“.

„Организацията в областта е съставена от нормални хора, членове на ГЕРБ. Там няма нещо за чистене“, смята той. По думите му причината за казаното от Борисов е, че резултатите са незадоволителни. „Нормално е един председател на партия да не е доволен, когато партията и структурите му губят“, каза още той.

Позициите на ГЕРБ в област Добрич бяха разклатени още през 2017 година със скандала около „Суджукгейт“, когато Живко Мартинов напусна парламента като депутат. Показателен за отстъпването в позициите е и фактът, че в единствената община в област Добрич, управлявана от кмет на ГЕРБ – Шабла – БСП има повече гласоподаватели на евроизборите, проведени преди дни.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха официално чешмата с минерална вода до бившия Дом "Младост" (СНИМКИ)

Иконом Димитър Стоев освети емблематичната чешма с минерална вода в близост до разрушения вече дом "Младост" във Варна, изцяло възстановена от Общината.  От Регионалната здравна инспекция ще направят изследвания на водата и до няколко дни тя ще може да се ползва отново от всички желаещи. Дотогава тя все още не е годна за пиене.  На..

публикувано на 03.06.24 в 14:50

В 28 секции ще могат да гласуват българите в Гърция

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции, съобщава БНР.  В Атина, където живеят най-много наши сънародници, ще отворят пет секции. Те са на удобни и лесно достъпни с транспорт места.  На Халкидики ще има 3 възможности за гласуване, което ще улесни както туристите, така и десетките българи, които работят в туристическия сектор...

публикувано на 03.06.24 в 14:04

От 1 юли ваучерите за храна само по електронен път

От 1 юли работещите ще получават ваучерите си за храна само по електронен път. По-малко от месец остава до изтичането на преходния период, в който ваучерите се ползват и на хартия, и в електронен вариант, припомня БНР.  Главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат..

публикувано на 03.06.24 в 12:04

Разкриха две наркооранжерии в Тервел, задържани са трима

Две наркооранжерии са разкрити при специализирана операция, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на територията на област Добрич. Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е..

публикувано на 03.06.24 в 11:52

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна за предстоящите парламентарни избори е подаден до МВР. Автор на сигнала е кандидат за депутат. В него се настоява за проверка на 16 лица, а подозренията са, че срещу осигуряване на гласове се опрощават заеми от фирми за бързи кредити. В сигнала, изпратен до МВР, се посочва, че при обиколка в област..

публикувано на 03.06.24 в 11:47

Откраднаха 50 картини от ателие в центъра на Варна

50 картини, ръчни и електрически инструменти, са откраднати от ателие в центъра на Варна. Криминалисти от Първо районно управление са задържали за престъплението  двама мъже за срок до денонощие.  Те са на 29 и на 35 години, известни на полицията. Озовали са се в ареста, след като проникнали в ателие в централната част на града след счупване на стъкло...

публикувано на 03.06.24 в 10:33

От август: Редовни полети от Варна до Франкфурт-Хан, Прага, Тел Авив и Виена

Летище Варна добавя нови маршрути към портфолиото си от полети, съобщиха от аеропорта.  Един от най-големите нискотарифни превозвачи ще базира  свой втори самолет, с което ще се изпълняват редовни полети до: Франкфурт-Хан (Германия) – 2 пъти седмично; Прага (Чехия) – 2 пъти седмично; Тел Авив (Израел) – 3 пъти седмично; Виена (Австрия)..

публикувано на 03.06.24 в 10:15