Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимназията по горско стопанство и дървообработване е изцяло обновена

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ е изцяло обновена по проект за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура. Той включва и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.  Стойността на целия проект по ОП „Региони в растеж“ е 2,8 млн. лв.

В Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ са подобрени енергийните характеристики на сградата, чрез изпълнение на пълния пакет мерки – положена е топлоизолация и е подменена дограмата. Създадена е достъпна архитектурна среда – изградена е рампа и тоалетна за хора с увреждания. Подобрено е и качеството на образователната среда – създадени са два специализирани кабинета за лица със специални образователни потребности, за експерти по парково строителство и озеленяване, интериор, работилници по дърворезба и дървообработване, горско и ловно стопанство.

Снимка

Снимка

Директорът на училището Мария Георгиева съобщи, че това е първият цялостен ремонт на сградата от построяването й през 1964 година. Тя благодари за съдействието на Община Варна. Екипът на проекта днес отчете края на строително-ремонтните дейности. Присъстваха ръководителят Христо Недев и координаторът Елена Кенарова, районният кмет на „Младост“ Христо Христов и други.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на полицията в морската столица.  Пожарът е..

публикувано на 18.07.24 в 14:05

След пожара: Община Варна подпомага финансово ДКЦ-то във Владиславово

Община Варна ще отпусне средства за пострадалия при пожар диагностично-консултативен център – ДКЦ III в кв. „Владислав Варненчик“. Необходимата сума за възстановяване на щетите е 79 772 лв. без ДДС, стана ясно на днешното заседание на комисията по финанси и бюджет, на което съветниците дадоха зелена светлина за финансовото подпомагане. Пожарът избухна..

публикувано на 18.07.24 в 13:27

Държавата обеща помощ за пострадалите от пожарите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стойнов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради несправяне..

публикувано на 18.07.24 в 13:12

187 години от рождението на Апостола

Десетки варненци се включиха в общоградското честване по случай 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха положени на паметника на Апостола на свободата на Алеята на Възраждането в Морската градина във Варна. Кметът на града Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Затварят за ремонт участък от централна варненска улица

Днес и утре – 18 и 19 юли, ул. „Петър Парчевич“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. Шейново“ ще бъде затворен за движение, съобщават от район „Одесос“. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка. От районната администрация уточняват,..

публикувано на 18.07.24 в 12:47

ЕРП-Север: В бъдеще минимизираме планираните изключвания

Плановите прекъсвания на електричеството в горещите дни са редуцирани, но не могат да бъдат преустановени изяло. Това обясни пред Радио Варна Христо Христов, член на Управителния съвет на Електроразпределение-Север. Причина да го потърсим са сигнали от наши слушатели, които трудно понасят жегите заради планови прекъсвания на тока от страна на..

публикувано на 18.07.24 в 12:26

Зелената зона възпрепятства варненка да излезе от гаража си

Собственичка на гараж на ул. "Хан Пресиян" 15  не може да изкарва колата си заради спрели коли в разчертаните за зелена зона места. За казуса сигнал до редакцията ни подаде Ирина Павлова, която обясни, че  габаритите на еднопосочната улица и обособеният паркинг успоредно на отсрещния тротоар затрудняват безопасното излизане от имота ѝ. Всекидневно й се..

обновено на 18.07.24 в 11:22