Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариела Русева открива фотоизложбата си "Цветовете на Мароко"

Мариела Русева открива поредната си самостоятелна изложба днес. Фотоизложбата носи екзотичното заглавие - „Цветовете на Мароко“. Това е една добре обмислена като концепция изложба, в следствие на спонтанно – емоционално решение за появата й. След изложбата „Емоциите през обектива“, която Мариела Русева представи на варненци миналата година, сега тя ни подарява шанса да разгледаме още от нейните красиви фотографии, този път, обаче, снимани в Мароко.

‘Цветовете на Мароко” можете да разгледате в галерията на Регионалния телевизионен Център във Варна. Там са изложени 15 фотографии, внимателно подбрани от общо 1 500, които Мариела Русева е направила. На трудния въпрос, кой фотос е най-любимият и, тя ми каза, че това е снимка на нейната дъщеря, която я е придружила при посещението и в Мароко. Какви са цветовете на Мароко, каза ми Мариела Русева.


- Към изложбата има малко допълнение към изложбата. Реших да съчетая всяка една от фотографиите с подходящ текст, поезия. Хората, които ще дойдат да гледат ще могат и да четат. 

- До всяка фотография ще има и стихотворение?

- Точно така.

- Мароко! Как се роди идеята, именно за тази екзотична страна?

- Идеята за изложбата възникна няколко дни преди да отпътувам към Мароко. Беше спонтанно и изобщо не си давах сметка какво означават цветовете на Мароко. Те не са само чисто физически цветове, а това са и цветовете на крайностите. В Мароко можем да видим както каньони, които могат да се сравняват с Гранд Каньон, така и долини, низини.

- Виждаме ли повече или повече природа във фотографиите?

- Има пейзажи, защото аз съм пейзажист. Много силен пейзаж имам в пустинята, разбира се, на залез. Много са интересни медините. Те са много пъстри и разнообразни като националности. На човек му се завива свят, когато влезе в една медина и там има изключително много неща за снимане по темата "Цветовете на Мароко".

- Това ли е целта на изложбата, да ни се завие свят от цветове и емоции?

- Това е целта, да.

Всяка снимка има свой живот, но всеки зрител може да разкаже своята собствена история по нея. Открийте вашата история докато раглеждате изложбата на Мариела Русева „Цветовете на Мароко”





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Patrick Mameli (PESTILENCE): Рутината е проблем!

Интервю с Patrick Mameli (PESTILENCE) За първи път дет легендите от Нидерландия PESTILENCE ще свирят в България на 27 юли като част от „Sofia Metal Fest 2024” по покана на „BGTSC”. Водената от Patrick Mameli група ще излезе на сцената на „Арена София” преди TESTAMENT и BEHEMOTH. Преди тях феновете ще видят DJ Eric Hutchence и MALTWORM. В..

обновено на 26.07.24 в 09:33

Варненският лекоатлет Християн Касабов: Психиката в този спорт е изключително важна

За да надбягаш съперниците си в леката атлетика, трябва да имаш здрава психика, която е най-важното нещо в този спорт. Това коментира в интервю за Радио Варна лекоатлетът Християн Касабов. Успешният варненски лекоатлет преди броени дни спечели б ронзовия медал в дисциплината 110 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика за юноши..

публикувано на 25.07.24 в 10:05
Делян Илиев, Елена Цанкова и Димитър Георгиев

Благотворително почистване на Морската градина събира пари за солна стая за деца в нужда

„Смет за добро“ - благотворително събитие „Равен старт за всеки“, организират варненският Клуб Ротаракт съвместно с представители на частни фирми и община Варна. Проявата включва почистване на Морската градина и събиране на средства за Центъра за специална образователна подкрепа, съобщиха за Радио Варна Елена Цанкова и Делян Илиев   – двама от..

публикувано на 24.07.24 в 09:10

Магърдич Халваджиян: Успешните хора не обвиняват другите и признават грешките си

Магърдич Халваджиян е един от най-успешните продуценти у нас. Описва себе си като мечтател. Обича да казва, че „хвърчи в облаците, но в същото време е здраво стъпил на земята“.  В годините разбрах, че мечтите са много хубаво нещо, но трябва да ги подплатиш с много можене и знаене. Чак тогава разбираш, че те се сбъдват, категоричен е той. Този урок..

публикувано на 23.07.24 в 08:00
Мария Славкова

Мария Славкова: РИМ-Варна се нуждае от лаборатория за реставрация

Годината е 1972, когато светът е разтърсен от откритието на най-старото злато в света в древен некропол от халколитната епоха. Мястото е бреговете на Варненското езеро, където са открити 294 гроба, за които е характерно голямо разнообразие на погребални ритуали. Открити са и голям брой керамични съдове, каменни и кремъчни сечива, предмети..

публикувано на 22.07.24 в 07:05

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Пламена Иванова: Възрастните губят радостта от живота, когато забравят игрите от детството си

Варненският психолог и психоаналитик във формиране Пламена Иванова-Бучинска събра в една увлекателна книга "70+ игри от нашето детство". Пламена Иванова е създател на Център за терапия, приложни изкуства и обучения във Варна и на Зона за свобдни игри за деца от 7 месеца до 3 години. Опитът и там, заедно с вдъхновението от игрите с малката и..

публикувано на 19.07.24 в 08:30