Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

240 млн. лева са нужни за ремонт на Аспарухов мост

2
Снимка: Радио Варна

Цялостен ремонт на Аспаруховия мост би струвал 240 млн. лева, съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Става дума за укрепване, подмяна на стоманобетонната плоча и асфалтовата настилка. За подобна реконструкция държавата ще търси механизъм за целево финансиране, а междувременно със съдействието на общината ще се ремонтират текущо отделни участъци от пътните платна на съоръжението.
 
Инспекция на ремонт на виадуктите по автомагистрала "Хемус" е извършила министър Аврамова. Във Варна тя припомни, че някои от съоръженията, строени преди 30 години, никога не са били ремонтирани.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите решиха: Събирачите на диви гъби и плодове ще плащат данък

Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесен от МС, съобщава БГНЕС. Депутатите приеха да се въведе алтернативен данък върху дейността по събиране на диворастящи гъби и плодове, с изключение на такива от лечебните растения, в..

публикувано на 07.12.23 в 18:25

Близо година не са предприети действия по проект за облагородяване на Карантината, кметът на Варна го спря

Кметът на Варна Благомир Коцев отказа да подпише започването на проект за рибарско селище „Карантината“, одобрен през март 2023 година. По проекта вече близо една година действия не са предприети. Срокът на програмата, по която следва да се финансира, изтича след 20 дни – на 31.12.2023 г. Проектът е на стойност над 390 000 лева, съобшават от общинският..

обновено на 07.12.23 в 17:48

КС обяви част от текстовете в Изборния кодекс за противоконституционни

Всички партии, които участват в изборите, а не само парламентарно представените, ще имат достъп до изходния код и документацията на системата за електронната система за машинно гласуване. Това става ясно от решение на Конституционния съд, който обяви за противоречащи на Основния закон част от текстовете в Изборния кодекс, предаде БНР. Съдът се..

публикувано на 07.12.23 в 17:37
Благомир Коцев

Кметът Благомир Коцев посреща утре кметове от Североизтока

Кметът на Варна Благомир Коцев ще се срещне утре, 8 декември, от 13:00 часа, с кметове на Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе. Срещата е във връзка с възможностите за общи инвестиционни проекти на Варна и съседните общини. Поканените кметове са не само от Североизточния район за планиране /СИР/, а от целия регион. Концепцията на кмета Благомир..

публикувано на 07.12.23 в 17:06

Варна ще кандидатства по програмата за финансиране на маркетингови дейности в туризма

С две проектни предложения ще участва Община Варна в новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет – Варна, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване. Решението беше взето с пълно мнозинство от съветниците, съобщават..

публикувано на 07.12.23 в 16:27

Със 100 млн. облагородяват Варна, Общината изпрати 41 проекта в МФ

Общо 41 проекта за 100 милиона лева изпрати Община Варна в Министерството на финансите в рамките на бюджетната процедура за 2024 година. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по повод изпращането на заявката от общината до МФ късно снощи. По думите му, сумата отговаря на определения за Варна лимит от 100 милиона лева. Съгласно изискването да бъдат..

публикувано на 07.12.23 в 16:24

Почти всяка трета семейна двойка с деца във Варна живее без брак

В област Варна почти всяка трета семейна двойка с деца живее без брак. Делът на тези семейства съставлява 29.5% от всички семейни двойки с деца. Това сочат данни на Териториално статистическо бюро -Североизток. В градовете относителният дял на тези семейства е 27.9%, а в селата - 39.5%. Увеличава се делът на самотните родители - от 14.7% през 2011 г. на..

публикувано на 07.12.23 в 15:57