Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин уволни генерали от МВР заради случая „Голунов“

Иван Голунов
Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е уволнил днес двама генерали от полицията, въвлечени в дискредитиращ криминален случай с журналист, който вчера предизвика масов протест и арести в Москва, предаде Ройтерс.

Разследващият журналист Иван Голунов от сайта „Медуза“ бе задържан в руската столица миналата седмица и обвинен в опит за продажба на наркотици. Обвиненията обаче бяха свалени във вторник в рядък обратен завой за властите пред лицето на сериозни критики от страна на медии и политици.

Кремъл обяви днес, че Путин е уволнил двама високопоставени полицейски служители с ранг генерал-майор.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици задържани на акция в подкрепа на журналиста Иван Голунов в Москва

Повече от 1000 души се включиха днес в неразрешен от властите протест в центъра на Москва в подкрепа на разследващия журналист от сайта „Медуза“ Иван Голунов. Около 200 от тях бяха задържани, съобщиха от столичната полиция. Според данни на..

обновено на 12.06.19 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Филмът "Триумф" е големият победител на фестивала "Златна роза"

Голямата награда "Златна роза" на едноименния фестивал на българския игрален филм получи лентата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф", с участието на Мария Бакалова и Кристина Грозева. Двете си поделиха наградата за най-добра женска роля, а филмът..

публикувано на 26.09.24 в 20:15

ОбС-Варна не прие отчета на Двореца на културата и спорта

Местният парламент във Варна прие годишните финансови отчети на повечето общински дружества за 2023 г. На днешното заседание бяха одобрени финансовите резултати на 11 лечебни заведения и 5 търговски дружества. Приемането на отчета на „Двореца на културата..

публикувано на 26.09.24 в 17:06

ОбС-Варна реши: 2 млн. лв. общински средства отиват за "Градски транспорт"

Общинският съвет във Варна даде съгласието си за финансиране под формата на заем в размер на 2 млн. лева на „Градски транспорт“. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Варна за 2024 г. за компенсиране на намалените доплащания по приетата..

публикувано на 26.09.24 в 15:45

С близо 2,5 млн. лева ремонтират тръбата във Варненското езеро

Близо 2,5 млн. лева ще бъдат осигурени от общинския бюджет по проекта за ремонта на напорния тръбопровод за отпадни води на дъното на Варненското езеро.  Средствата за възстановимо ДДС, които не се покриват от държавата, бяха гласувани с пълно единодушие..

публикувано на 26.09.24 в 15:37

Благомир Коцев: Работим по идеята за създаване на общинско предприятие за сметопочистване

Общинската администрация във Варна работи по предложение за създаване на общинско предприятие за сметопочистване. В момента се събира и анализира информация, черпи се пример от други общини в България, за да бъде внесено за разглеждане в ресорните..

публикувано на 26.09.24 в 15:27
Снимката е илюстративна

В петък затварят за три часа ул. „Арх. Манол Йорданов“

На 27 септември, петък, от 9 до 12 часа ще бъде затворена за движение на автомобили ул. „Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Причината за затваряне..

публикувано на 26.09.24 в 15:18

Създават нови социални услуги в кв. "Възраждане"

Общинският съвет на Варна одобри кандидатурата на града за създаване на три нови социални услуги, включително два центъра за резидентна грижа за пълнолетни с интелектуални затруднения и център за специализирана подкрепа на хора с увреждания и техните..

публикувано на 26.09.24 в 14:40