Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 10 процента от хората с увреждания намират работа

Снимка: sofia.bg

Работодатели, които назначават хора с увреждания, ще бъдат стимулирани финансово от Министерството на труда и социалната политика. Мярката е с цел преодоляване на безработицата сред тази общност. Това заяви във Варна Султанка Петрова - заместник-министър  на труда и социалната политика, която участва в работата на международния форум "Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие", организиран от МТСП, НСОРБ, Националния алианс за социална отговорност и община Варна.

Георги Георгиев - председател на НАСО, съобщи, че само 10 процента от хората с увреждания намират работа и се надява с разширяването на мрежата от близо 4800 социални предприятия, процентът да се увеличи.

Подробности можете да чуете в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Хутите поеха отговорност за въздушната атака над Тел Авив

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че са изстреляли дрон, който предизвика експлозия в Тел Авив. При атаката загина един човек, четирима бяха ранени, предаде АФП. Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив Израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че първоначалното разследване е показало, че взривът е причинен от..

публикувано на 19.07.24 в 09:07
Димитър Главчев

Премиерът Главчев свиква Съвета по сигурността към МС

Министър-председателят Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към Министерския съвет заради пожарите в страната. Това обяви лично премиерът, който е в село Воден - едно от най-пострадалите населени места. Заседанието на Съвета по сигурността ще се проведе до часове. По разпореждане на премиера Главчев министърът на транспорта и съобщенията..

публикувано на 19.07.24 в 08:28

Прекъсват сигнала на Радио Варна заради ремонт на предавател

Днес, 19 юли, от 11 до 12 часа ще бъде извършен ремонт на предавателя на ултракъси вълни ПРОВАДИЯ 6 на честота 105.3 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 19.07.24 в 07:30

Адресите без ток на 19 юли

В периода 15.07.2024 - 19.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Приселци - ул. Капитан Петко Войвода, ул. Минзухар, ул.Череша, ул. Белият бряг, ул. Еделвайс, ул. Паркова, ул. Кокиче, ул. Синчец и..

публикувано на 19.07.24 в 05:54

Слънчево време в петък, следобед ще вали

Утрото в петък ни посреща с приятна сутрешна прохлада и полъха на вятъра. Преди обед ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста облачност и на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Възможни са локални градушки. Ще духа слаб северен, следобед до умерен вятър от север-североизток. Температурите слабо ще..

публикувано на 19.07.24 в 05:51
Министерство на земеделието

Експертни комисии ще констатират щетите от пожарите

По разпореждане на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов са сформирани експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие" за констатиране на щетите от пожари в земеделски площи, включително унищожена продукция и погинали селскостопански животни. Комисиите ще посетят районите на страната, където е обявено бедствено..

публикувано на 18.07.24 в 19:39

Пожар пламна в местността Боровец-Юг край Варна, ситуацията е овладяна

Пожар се възпламени в местността Боровец - Юг в район "Аспарухово". Ситуацията вече е овладяна, увери районният кмет Ивайло Маринов.  Засегнати са покривна конструкция на къща, дървена временна постройка и един автомобил, както и тревните площи на пет дворни места. Съседните къщи са спасени. Няма пострадали хора. " Благодаря на..

публикувано на 18.07.24 в 19:01