Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple Inc. обмисля да изтегли до 30% от производството си от Китай

Американският технологичен гигант "Ейпъл" (Apple Inc.) обмисля да премести приблизително между 15% и 30% от своето производство от Китай в посока Югоизточна Азия или Мексико, съобщи във вторник агенция Nikkei Asian Review, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Според информацията компанията е поискала от своите доставчици да анализират разходите за пренасочване на производствените мощности, докато те се подготвят за големи промени във веригите на доставки.

"Със или без последния кръг от митнически тарифи за китайски стоки на стойност 300 млрд. долара, Apple Inc. следва голямата тенденция за диверсифициране на производството", заяви едни от източниците на Nikkei Asian Review.

Така той потвърди, че независимо от резултата от настоящия търговски спор между Вашингтон и Пекин, Apple Inc. ще следва по-широката тенденция на прехвърляне на производство от втората по големина икономика в света.

Това едва ли е изненадващо с оглед на факта, че Apple Inc. е едно от най-забележителните технологични имена, засегнато от продължаващия търговски спор между САЩ и Китай.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет във Варна заседава днес

Общинският съвет във Варна се събира днес – 29 юли, за 13-и път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10 са включени 13 точки. Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на Общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан..

публикувано на 29.07.24 в 09:17

14 случая на Ковид-19 през юли във Варна

14 са случаите на Ковид-19 във Варна за месец юли, съобщиха за Радио Варна от РЗИ-Варна.  Около 37 % от заболяването в страната е с новия вариант „Флирт“, уточни доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Той е изключително заразен, но протича сравнително леко – с отпадналост, висока температура, болки в..

публикувано на 29.07.24 в 09:09

Жегата се завръща

Най-прохладно тази сутрин е в районите на Добрич и Карнобат, където са измерени 17 градуса, 18 градуса е в Шумен, 19 в Ахтопол, 20 в Шабла. По 21 градуса е към 6.00 часатемпературата на въздуха в Разград, Бургас и Варна, като във Варна атмосферното налягане е 1015 хПа – по-високо от средното за месеца, ще се понижи до края на деня, а..

публикувано на 29.07.24 в 06:26

Адресите без ток

На 29.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Александър Василев, ул. Петко Напетов и ул. Цар Иван Страцимир, електрозахранени от ТП 131. Смущенията на електрозахранването ще бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 05:00
Снимката е илюстративна

Пожарът на границата с Гърция навлиза в минно поле в България

Пожарът на българо-гръцката граница навлиза на българската територия там, където има минно поле. Затова гасенето на огъня се извършва само от въздуха.   Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Гърците работят и със самолети, и с хеликоптери. Ние от наша страна сме само с хеликоптерите на военните, но взехме решение и..

публикувано на 28.07.24 в 15:55

Няма замърсяване на въздуха в района на Гара Елин Пелин

И днес данните за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин показват, че няма замърсяване. На всеки кръгъл час МОСВ получава данни, подавани от мобилната станция, разположена на километър от пожара в склада за фойерверки, съобщиха от пресцентъра на министерството. РИОСВ – София започна измерванията вечерта на 25 юли с мобилна..

публикувано на 28.07.24 в 14:55

Слънчево и горещо в понеделник

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 28-ми до 21 часа на 29-ти юли 2024 г. През нощта ще е ясно и почти тихо. Минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°. Утре ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър, по Черноморието следобед бриз. Горещо,..

публикувано на 28.07.24 в 13:11