Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Край на левия завой към и от Гранд мол на бул. "Владислав Варненчик" (СНИМКИ)

| обновено на 26.06.19 в 16:31

Левият завой на бул. "Владислав Варненчик" към и от Гранд мол и Централните гробища от днес е забранен. До края на деня ще бъдат поставени заграждения в разделителната ивица при кръстовището с ул. „Андрей Сахаров“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ на Община Варна.

Така автомобилите, идващи от ул. „Андрей Сахаров“, при кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ няма да могат да правят ляв завой. За да продължат в посока центъра на града, те ще трябва да завият надясно и да направят обратен на светофара до Мол Варна. Колите, движещи се по бул. „Вл. Варненчик“ , пък няма да могат вече да завият наляво по ул. „Андрей Сахаров“. За целта те ще трябва да използват близкото кръгово кръстовище, за да преминат в обратната посока на движение.

Светофарът до Автогарата от една страна стана излишен с изграждането на кръговото над бул. "Васил Левски" 100-ина метра по-надолу. От друга той е причина и за големи задръствания на самото кръгово, което е връзка с новия скоростен булевард на Варна. С новите промени на движението светофарната уредба ще бъде демонтирана.

Новите заграждения на бул. "Владислав Варненчик" все още предизвикват колони по ул. "Андрей Сахаров".

Снимка

Най-често причина за това са водачите, излизащи от паркинга на мола, които масово нарушават знака за забранен завой наляво, видя репортер на Радио Варна:

Снимка

Колчета вече са разделили платната и на бул. "Сливница" в района на стадион "Локомотив". Неадекватните маневри тук - забранени завои в насрещното платно, станаха причина за множество катастрофи тук и за смъртен случай преди няколко седмици:

Снимка

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специализирана полицейска операция във област Варна

Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се проведе днес  под надзора на прокуратурата във област Варна. Масираните полицейски проверки обхванаха селата Гроздьово и Дъбравино. В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 адреса и 151 автомобила. Задържани са девет души, оказвали влияние върху..

публикувано на 18.02.20 в 15:38

Съдът в Добрич върна на Прокуратурата делото срещу управителя на ВиК

Районният съд в Добрич прекрати съдебното производство и върна на Прокуратурата дело, водено срещу изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД за неправомерно изградено съоръжение за водоползване от река Батовска. Той е обвинен за това, че от 10 до 14 февруари 2019г. в с.Батово, в района на Помпена станция Батово 2, в качеството си на изпълнителен..

публикувано на 18.02.20 в 14:48

Значителна облачност в сряда

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ от 20 часа на 18-ти до 20 часа на 19-ти февруари 2020 година През нощта облачността ще се увеличи и утре ще е значителна, но все още почти без валежи. Само на отделни места по-късно следобед е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по Черноморието след полунощ умерен северен вятър, който през деня..

публикувано на 18.02.20 в 14:35

В Добрич почетоха паметта на Апостола

С общограско поклонение в Добрич беше почетена паметта на Васил Левски. Деца и възрастни положиха цветя пред паметника на Апостола по повод 147 години от обесването му. Панихидата в памет на Васил Левски беше отслужена от архиерейския наместник на Добричката духовна околия иконом Иван Дойчев и от отец Стоян. Възпитаници на детската театрална..

публикувано на 18.02.20 в 14:23

Над 6 т месо с изтекъл срок на годност иззе полицията в Плевен

 Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им. Само в един от проверените складове са открити над 6 тона месо с изтекъл срок на годност. Акцията е проведена от 6 до 14 февруари в Плевен. Извършени са проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки, предаде бТВ...

публикувано на 18.02.20 в 14:18

Как се прави наука?

Как се прави наука у дома? Имат ли вкус микробите? Можем ли да опитоми физиката?... Отговорите на тeзи въпроси търсим с Мирослава Димитрова. През март тя започва поредица от научни работилници за деца във Варна на възраст между 10 и 13-годишни. Всичко в живота ни е наука и в това няма нищо страшно, убедена е Мирослава. Тя е биолог и..

публикувано на 18.02.20 в 13:18

Варна представи най-старото злато в света на изложение в София

Община Варна представи възможностите за целогодишен туризъм в региона с нова визия и атрактивен щанд по време на най-значимото в България туристическо изложение „Ваканция & СПА“ в София. Участието бе съвместно с Регионалния исторически музей в морската столица. Тази година в презентацията на града специално внимание бе отделено на Варненския..

публикувано на 18.02.20 в 12:18