Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подкрепете Камелия в борбата ѝ с рака

Приятели на 32-годишната Камелия Добрева отправят молба да се спаси живота на тяхната приятелка. 

"Ние си я приемаме като момиче, защото все още не е сбъднала най-голяма си мечта, да създаде свое семейство и да има дечица. Самата тя никога не е имала сплотено и подкрепящо я семейство в лицето на родителите си! Въпреки всичко тя е борбена, лъчезарна, умна, красива и амбициозна. Но най-вече е човек с чисто и безкрайно добро сърце! Всичките ѝ приятели могат да споделят същото, защото са много и все близки!"

Няколко дни преди Коледа тя се събудила с новината, че е болна от Остра Т-лимфобластна левкемия.


Камелия е в ремисия и ѝ предстои обстоен преглед в Германия за назначаване на дата за трансплантацията. Тя трябва да се извърши докато е в ремисия! Сумата от €339140 е непосилна за всеки един от приятелите ѝ, но те вярват, че заедно ще успеят да я съберат! 


Дарения се приемат чрез банков превод в банка ДСК

Сметка в EUR: IBAN BG93STSA93000026167852

Сметка в лева: IBAN BG68STSA93000026167817

BIC: STSABGSF

Титуляр: Камелия Добрева Добрева


Paypal: Kameliq.dobreva@gmail.com


или в платформата helpkarma.com


Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка от фотоизложба, посветена на 25 годишнината на

Снимките на "Приятели" започват до две седмици

Снимките на дългоочаквания епизод на ситуационната комедия "Приятели" ще започнат до две седмици. Планираният старт на работата на снимачната площадка бе отложен заради епидемията от коронавирус. Всички шестима членове на актьорския състав - Дейвид Шуимър, Мат ЛеБланк, Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Матю Пери и Лиза Кудроу ще участват в еднократния..

публикувано на 08.08.20 в 17:57

Каква риба има в морето?

По Северното Черноморие вече излезе малкият паламуд, или т.н. „циганка“. Рибарите го ловят на чепарета, тъй като още е дребен – сега е само по стотина грама. Паламудът расте много бързо, но месото му не държи много навън на слънце. То омеква бързо и се  разваля за 2-3 часа. Любителите, които го ловят на воблери /подобни са на чепаретата и са..

публикувано на 08.08.20 в 16:29

Последният писък на модата са татуировките срещу Ковид-19

Във връзка с пандемията, причинена от новия коронавирус, голяма популярност придобиха татуировките срещу Ковид-19, но те едва ли ще предпазят някого от инфекцията, пише в."Метро". Най-честите изображения, които новата мода налага, са или изображения на самия вирус, приличащи на таралежи, или на сексбомби, носещи предпазни маски. Но някои клиенти са..

публикувано на 08.08.20 в 14:49

Постоянното хълцане - един от редките симптоми на COVID-19

Постоянното хълцане може да се окаже един от редките симптоми, с които се проявява заболяването, предизвикано от новия коронавирус, пише британският в. "Сън". Изданието цитира публикация в американското списание "Джърнъл ъв имърджънси медисин". В него е описан случая на 62-годишен пациент от Чикаго, който страдал от захарен диабет, хипертония и..

публикувано на 08.08.20 в 12:33

Безценни предмети от миналото показват на изложение във Варна

Националното антикварно изложение - базар продължава до 15.00 ч. в градинката пред Аквариума във Варна . И тази година колекционери от цяла България се събраха в началото на август в морската столица. По традиция изложението се радва на голям интерес. Посетителите са стотици - не само варненци, но и гости на града. Има дори и такива, които..

публикувано на 08.08.20 в 11:45

Днес е Световен ден на котката

Днес е Световен ден на котката Световния ден на котката бива отбелязан от повечето любители на животните с видеоклипове на играещи и мъркащи котета. Той е бил празнуван за пръв път през 2002 г. Опитомени, макар и не напълно, като кучетата, още преди около 13 хил...

публикувано на 08.08.20 в 08:10

Първия петък на август се празнува Международният ден на бирата

Празникът е отбелязан за първи път през 2007 г. в Санта Крус и за краткия период на своето съществуване от малко местно събитие се разраства до световен празник, в който участват 50 държави от 6 континента. Това е повод да припомним, че преди време във Варна имаше мнооого силна Бирена партия, която даже имаше..

публикувано на 07.08.20 в 17:40