Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бял вълк се роди във Варненския зоопарк! (СНИМКИ)

На 3 май сивите вълци Амарок (4 г.) и Чикита (7 г.) станаха горди родители на пет вълчета – три женски и две мъжки.  Това съобщиха от Варненския зоопарк.

За изненада на таткото, едното момченце се роди с бяла окраска.

Подобно на дивите си събратя, родителите извеждат малките от бърлогата призори и по здрач, като през деня ги оставят скрити от посетителите.

Снимка

Снимка

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
СБАГАЛ-Варна

Увеличават капитала на две лечебни заведения във Варна

Промяна в капитала на две лечебни заведения във Варна гласува на днешното си заседание Постоянната комисия „Собственост и стопанство“. Съветниците дадоха съгласието си да се увеличи капиталът на Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ чрез непарична вноска, представляваща медицинска..

публикувано на 17.07.24 в 15:21
Снимката е илюстративна

КЗП изтегли от пазара опасни вейпове с формата на детска играчка

Комисията за защита на потребителите разпореди изтегляне от пазара на опасни вейпове с форма на детска играчка. Според решението конкретните модели представляват сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите. Става въпрос за вейп с форма на детска играчка и с различни аромати и изображения на плодове, включително праскова и лимон, леден..

публикувано на 17.07.24 в 15:09

Заради горещините: Раздават безплатно минерална вода вода във Варна

Днес, когато почти в цялата страна е обявен червен код за опасно горещо време, във Варна раздават безплатно бутилирана минерална вода.  До 15.30 часа остават да работят мобилните пунктове в различни точки на града.  Пункт е разположен на пешеходната зона в района на хотел "Черно море", видя репортер на Радио Варна. Инициативата е на Община Варна и се..

публикувано на 17.07.24 в 14:35

В Добруджа очакват ниски добиви на царевица и слънчоглед

Състоянието на пролетните култури – царевица и слънчоглед, в Добруджа е тревожно, алармират зърнопроизводители. Причината е в липсата на валежи и в екстремно високите температури, придружени с горещ вятър. Стопаните очакват изключително ниски добиви, на фона на несигурния пазар на селскостопанските култури. Засетите площи със слънчоглед в област Добрич..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Продължават да потушават припламвания на стари огнища на пожари във Варна

Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност" във Варна старши комисар Тихомир Тотев информира, че два екипа на пожарната с противопожарни автомобили продължават да дежурят и да потушават локално възникнали припламвания в стари огнища на пожари.  Такива припламвания са погасени край село Слънчево и край квартал "Повеляново",..

публикувано на 17.07.24 в 12:05

Разкриват телефонна линия за подаване на сигнали за пожари

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар , съобщиха от правителствената пресслужба. Единният..

публикувано на 17.07.24 в 11:56

Потвърдиха ареста на обвинения в убийството в градския парк в Добрич

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Добрев, обвинен в убийството с нож, станало в градския парк в Добрич на 7 март тази година. Жертвата на тежкото престъпление е 56-годишен мъж. Срещу извършителя са присъединени в делото и още две досъдебни производства – за причинена средна телесна повреда и за..

публикувано на 17.07.24 в 11:50