Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ

Емил Кошлуков
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков беше избран за генерален директор на БНТ. За него гласуваха 3 от петимата членове на СЕМ.

Двама от членовете на СЕМ гласуваха за Сашо Йовков.

Досега Кошлуков беше временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ след отстраняването на Константин Каменаров.

За Кошлуков гласуваха председателят на СЕМ София Владимирова и членовете на медийния регулатор Бетина Жотева и Розита Еленова. Против бяха Ивелина Димитрова и Иво Атанасов.

София Владимирова се аргументира:

 "Емил Кошлуков смята, че пред БНТ има две ключови задачи - оздравяване и модернизация. Той представи концепция, обърната към новите технологични решения и подчерта предизвикателствата пред БНТ - бързото развитие на технологиите, силната конкуренция от търговските телевизии и новите платформи, законовите ограничения на приходите от собствена дейност. Убеден е, че за да се излезе от тежкото състояние, в което се намира националната телевизия, трябва да се ползва с доверието на обществото. Представи и няколко възможности за увеличаване на приходите и подобряване финансовото състояние на БНТ".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дания отваря басейните и спортните зали, Великобритания - храмовете

Дания отваря от утре басейните и спортните си зали, които бяха затворени заради епидемията от Ковид-19. Посещаването им обаче ще бъде при спазване на социална дистанция и добрата хигиена. В страната бяха регистрирани около 12 000 случая на зараза, сред които 587 с летален изход. От средата на април Дания започна да вдига наложените..

публикувано на 07.06.20 в 10:25
Бастионите на Ла Валета, „Окото” на остров Гозо и паметника на   основателят Жан дьо Ла Валет

Малта прие 400 мигранти след дълги преговори с ЕС

Малта се съгласи да приеме над 400 мигранти, пристигнали по вода, които от няколко седмици чакат резултатите от преговорите между страните от Европейския съюз за това коя да ги приеме. Акостирането на корабите на брега на Малта идва след седмици,в които границите бяха затворени заради пандемията от..

публикувано на 07.06.20 в 10:19

След 64 лева за два чадъра и четири шезлонга на Слънчев бряг, от министерството на туризма извършват проверка

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга- платени са 64 лева. В случай, че бъдат установени..

публикувано на 07.06.20 в 09:16

От най-бедните до най-богатите българи – 8,1 пъти разлика

Страната ни е с най-голямото неравенство в заплащането в ЕС България е страната в ЕС с най-голямо неравенство в доходите на населението. Най-лошото е, че то продължава да се увеличава, вместо да намалява. Преди няколко седмици на сайта на Евростат се появиха данни за това колко е била през 2019 г. разликата в заплащането на 20-те..

публикувано на 07.06.20 в 09:01

Китай планира ваксината срещу коронавируса да е достъпна за всички по света

Китай планира да направи ваксината срещу коронавируса достъпна за всички по света, след като приключи фазата на нейното тестване. Това заяви на пресконференция министърът на науката и технологиите на Китай Ван Чжъган по повод представяне на документ, наречен "Бяла книга за борбата с Ковид-19: Действията на Китай", предава БТА. При разработване..

публикувано на 07.06.20 в 08:56

43 са новите случаи на Covid-19 у нас

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система, публикувани на страницата на Министерство на здравеопазването. Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1; Разград – 2; Сливен – 10; Смолян – 1; София област – 1; София – 4; Шумен – 2; Ямбол – 1...

публикувано на 07.06.20 в 08:46

Слънце до обяд, облаци и възможни превалявания след това

Днес ще има променлива облачност, преди обяд ще намалее и ще има и слънчеви часове, а следобед ще се развива купеста облачност и са възможни отделни краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, на север от Стара планина умерен от североизток и север. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, по крайбрежието от 20 до 25...

публикувано на 07.06.20 в 06:50