Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината и бизнесът в Балчик преговарят за ограничения за автомобили по Дамбата

Ремонтът на крайбрежната алея пред "Двореца", откъдето стартира проектът за реконструкция. Наесен рехабилитацията продължава.
Снимка: Албена Иванова


Няма да позволя паркиране по новоремонтираната дамба. Това заяви на пресконференция днес кметът на Балчик Николай Ангелов. Темата на срещата бе съвместният инфраструктурен проект, който се изпълнява с румънската община Мангалия и е свързан с модернизиране на крайбрежните зони в двата града.

Предстоят разговори с бизнеса как ще се ограничи и урегулира движението на моторни превозни средства. По подобие на КПП Бяла къща, рестриктивните мерки ще бъдат въведени от следващата седмица и на подхода към южния вход на „Двореца“ (през паркинг “Тихия кът“). Предвижда се забрана с бариера през светлата част на деня, когато има плажуващи в района, заяви Ангелов.

„Ние искаме да осигурим не само спокойствието на плажуващите, но и безопасността им. Има малки деца и пресичащи хора, слънцето и морето води до намаляване на вниманието и вероятността от нещастни случаи е голяма“, посочи още балчишкият кмет.

Надяваме се, че Общинската администрация ще се съобрази с интересите на бизнеса и плажуващите. Съгласни сме през светлата част в активния сезон до 15 септември да има ограничителна бариера, коментира Виктор Лучиянов – представител на хотел в района на алеята.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъждовно и хладно, температурите ще се понижат утре

На 20 февруари през деня ще бъде облачно и дъждовно. Вятърът ще се усили и ще бъде до умерен от север-североизток. Сутрешните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, за района на София около 2 градуса. Дневните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, по Черноморието до 8 градуса...

публикувано на 19.02.20 в 19:05

Облачно, дъждовно и по Черноморието ветровито

Тази вечер и утре през деня ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен, през деня по Черноморието временно засилен североизточен вятър. Още малко ще захладнее и температурите ще са между 4° и 9°. За Варна минимална около 5°, максимална около 8°. Вълнение на морето 1-2 бала, утре 2-3. Температура на морската вода..

публикувано на 19.02.20 в 17:14

Нямат сигнали за незаконен улов на розови пеликани в Бургас

Няма постъпили сигнали за незаконен улов на розови пеликани. Това съобщава Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас във връзка с медийни публикации за консумиране на екземпляри от защитения вид. "При направена справка с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) - Бургас, Община Бургас и Природозащитен..

публикувано на 19.02.20 в 16:42
Дженифър Лопес

Сватбата на Дженифър Лопес ще струва 3 млн. долара

Дженифър Лопес ще похарчи 3 милиона долара за сватбата си с Алекс Родригес, пише „Лайф енд Стайл“. Подготовката за сватбата, която е планирана за това лято, започва отсега. Изданието съобщава, че Родригес и Лопес са наели яхта за тържеството. Западните..

публикувано на 19.02.20 в 16:37

Мрачно време

Тази вечер и утре през деня ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен, през деня по Черноморието временно засилен североизточен вятър. Още малко ще захладнее и температурите ще са между 4° и 9°. За Варна минимална около 5°, максимална около 8°. Вълнение на морето 1-2 бала, утре 2-3. Температура на морската вода 7°-9°.

публикувано на 19.02.20 в 16:29

Парламентът откри процедура за избор на нов управител на НЗОК

Парламентът откри процедура за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В понеделник до 18.00 часа ще могат да се внасят кандидатури. Само в последните три години Касата смени трима управители. На фона на натрупаните проблеми новината за стартиралата процедура не е свързана с особени очаквания,..

публикувано на 19.02.20 в 18:20

3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм в България през 2019 г.

3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм в България през 2019 г., ръстът е 0,4% спрямо 2018 г. БНБ отбелязва увеличение от 10% на постъпленията от чуждестранни туристи за декември миналата година спрямо предходната 3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм за 2019 година у нас, сочат данните на Българската народна банка,..

публикувано на 19.02.20 в 16:03