Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две слепи жени паднаха в дупка на ул."Петко Стайнов" 7

Пореден абсурд на пътното платно. Изкопан ров стана капан за незрящи. Жените са с охлузни рани по телата си.

Снимка

Чуйте какво споделиха пред Ваня Славова:


Никой не е застрахован от падането в ров, ако той не е ограден, обезопасен и ако липсват каквито и да било знаци за ремонтни дейности.

На място вече е екип от фирма "Елит", който запълва проблемния изкоп.

Снимка

Чуйте още:


Дано от тук насетне първо да се отделя теренът, на който предстоят изкопни дейности и след това да почва прокопаването, преди някой случаен минувач да рискува живота си и да получи травми, само защото се е озовал на подобно място.
От фирма "Елит" се извиниха на пострадалите. Фундамент за светеща пешеходна пътека ще бъде поставен на мястото. Това всъщност е било и първоначалното намерение.
Проблемът е, че в района на улица "Петко Стайнов" липсват тротоари, а там преминават хора със затруднения в зрението ежедневно. И макар, че тези хора са с изострени сетива, те както всички останали не могат да летят.
Остава ни пожеланието шофьорите да бъдат особено внимателни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С изложба във Варна отбелязват Деня на българския художник

Днес в Деня на светеца - покровител на художниците, в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, Сдружението открива експозиция живопис, графика, скулптура и приложно изкуство.  Откриването е от 18 часа в Градската художествена галерия.  Денят на Св. Лука - покровителя на художниците - 18 октомври, е традиционният празник, на който..

публикувано на 18.10.24 в 08:36

Психолог: Нека децата грешат в сигурна среда

Социалното и емоционално развитие на децата от детските градини бе един от акцентите в събитието, на което Варна е домакин - „Дни на иновациите в образованието“. Мотото е учене чрез преживяване за по-ангажирани деца, учители и родители .  Децата от детска градина „Мир“ във Варна дадоха пример как се учат един от друг по време на..

публикувано на 17.10.24 в 15:29

БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?"  С този въпрос Българското национално радио се объръща за поредна година към гражданите на България, а стотици от вас вече посочиха своите фаворити сред 10-те номинации. БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“. Избира го аудиторията с гласуване в сайта на медията. Възможността..

публикувано на 17.10.24 в 14:30
Снимката е илюстративна

Експерт: В туризма няма как да заменим с роботи личното отношение

Роботите и роботизираните системи не могат да изместят човешкото присъствие в туризма. Така  коментира темата за навлизане на изкуствения интелект Илин Димитров, съветникът на президента по въпросите на туризма и бивш министър на туризма. Туризмът е услуга, където човек помага на човека. В нашия сектор се прилага лично отношение, което няма как да..

публикувано на 17.10.24 в 11:04

Мъж и жена, останали без дом, отказаха да влязат в приют във Варна заради кучетата си

Мъж и жена, изпаднали в безизходица, живеят на улицата вече месеци, заедно със своите кучета. Намерили са подслон под балкон на жилищна сграда на бул. "Чаталджа" във Варна. Сигнал за хората в беда подаде в редакцията на Радио Варна Пламен Градев. Той е уведомил полицията, сигнал е изпратил и до Община Варна. Оттам посочиха, че са запознати със случая..

публикувано на 17.10.24 в 11:00

Изложба за незрящи с 3D макети на световни сгради гостува във Варна

Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ гостува на 17 октомври 2024 г. във Варна с изложба на 10 триизмерни макета на световноизвестни сгради. Това съобщи за Радио Варна председателят на читалището Йордан Младенов. Те ще бъдат представени от 15.30 часа в Културния дом на слепите на ул. „Петко Стайнов“ №3. Макетите са изработени..

публикувано на 17.10.24 в 07:30

Млад учител от МГ-Варна се нуждае спешно от средства за животоспасяваща операция

От животоспасяваща операция се нуждае компютърният инженер Калоян Илиев Димитров. 24-годишният млад мъж е роден в Провадия, но в момента учи и работи във Варна. Калоян е завършил специалността  "Компютърно инженерство" в Технически университет – Варна, в момента завършва и магистратурата си по „Системи с изкуствен интелект“. Той преподава информатика..

публикувано на 16.10.24 в 11:15