Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Влогъри от цялата страна се обединяват срещу агресията

Снимка: dinocro.info

Конкурс за влогъри, организиран от Асоциация „Докосни дъгата”,  дава шанс на деца и младежи от цялата страна да покажат своя талант и да кажат НЕ на агресията. Конкурсът е част от проекта „Младите хора – Бъдещето на България- заедно срещу агресията”.  Всеки желаещ, на възраст от 15 до 29 години, може да се включи, като изпрати своето триминутно видео на емайла konkurs.protiv.agresiata@gmail.com. Посланията в клиповете трябва да са вдъхновени от песента „Агресия”, която е изпълнена от RDMK, Дичо и Теди Кацарова и също е участвала в проекта миналата година.

Младежите могат да започнат да снимат и изпращат своите клипове още от днес. Категориите, в които всеки желаещ може да участва са три – „Спортът срещу агресията”, „Музиката срещу агресията” и "Танцът срещу агресията”. В рамките на видеата могат да участват един или няколко младежи, които изразяват своето разбиране за агресията във всички нейни проявления.

Баскетболистът Асен Великов е координатор на проекта. Той каза, че конкурсът цели да стимулира младите хора да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията сред целевата група.

В случай, че видеата са по-дълги от 3 минути или съдържат елементи на нецензурно поведение, то те няма да бъдат допуснати до състезанието, допълни Асен Великов.

Разбира се, създателите на най-оригиналните клипове ще получат награди. Те ще са Уеб камери, както и възможност за заснимане на общ видеоклип с тенисиста Димитър Кузманов, певицата Валентина Александрова, както и една от най-популярните групи за к-поп танци у нас - "L.I.T - Leaders in Town".

Крайният срок за изпращане на клиповете е 16 август, а всички одобрени видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на проекта на 19 август. 

Чуйте още в прикачения звуков файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 700 хиляди сгради се нуждаят от саниране, за да бъдат енергийно ефективни

Около 704 хиляди са обитаваните жилищни сгради, чиято енергийна ефективност трябва да бъде подобрена.Това показва анализ на състоянието на жилищния фонд у нас по поръчка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).Сред сградите най-много са еднофамилните къщи - 650 хиляди, 55 хиляди са блоковете, 3200 сгради от..

публикувано на 23.02.20 в 16:06

700 000 лева са необходими за спешен ремонт на ДКЦ 1 във Варна

700 хиляди лева поискаха на последната постоянна комисия по "Здравеопазване" към Общинския съвет във Варна от ДКЦ 1 "Света Клeментина". Парите обаче не бяха гласувани на първата общинска сесия за година, когато беше приет бюджета на Общината за 2020. За какво са били необходими, сподели управителя на здравното заведение доктор Иван Иванов...

публикувано на 23.02.20 в 14:39

Ден на отворените врати в НУИ „Добри Христов“

Десетки варненци с децата си се стекоха днес в НУИ „Добри Христов“ за Деня на отворените врати. Малчуганите имаха възможност да пробват класически и народни инструменти и да видят залите за класически танц, където да започна първи стъпки в изкуството. Вратите на всички музикални кабинети бяха широко отворени, както и залите, където репетират малките..

публикувано на 23.02.20 в 14:15

Повече от две трети от българите не си мият зъбите

Едва 30% от българите си мият зъбите . Това съобщи за БНТ председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.Той посочи, че липса на профилактика, лоша хигиена и системно неглижиране на оралното здраве са причините за стряскащата стоматологична картина в България. Официалната статистика показва, че 18-годишните младежи у нас..

публикувано на 23.02.20 в 12:34

Илияна Цанова: В еврозоната българските банки ще бъдат надзиравани от Европейската централна банка по европейските правила

"Дебатът за влизането в еврозоната засяга всеки един българин и е важно да се води с факти". Това каза пред БНР Илияна Цанова - заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции, вицепремиер в служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки. По думите ѝ фиксираният курс на лева към еврото вече е..

публикувано на 23.02.20 в 11:40

Борислав Борисов: Новият ОУП разширява Синеморец с още половин село

Сериозно увеличение на площи, които подлежат на застрояване в Община Царево. Така коментира последния проект за Общ устройствен план Борислав Борисов от Фейсбук – групата „ Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“. „Като краен резултат, едва ли не, ще бъде застроено още половин село“, отбеляза той в интервю на Мариян Иванов от..

публикувано на 23.02.20 в 10:27
Император Нарухито

Японският император навърши 60 години и изрази съчувствие към болните от коронавируса

Японският император Нарухито, който празнува днес 60-ия си рожден ден, изрази съчувствието си към болните от коронавируса, след като опасенията за разпространение на заразата наложи отмяната на традиционното събиране на граждани пред императорския дворец, предаде Асошиейтед прес. Това е първият рожден ден на Нарухито след възкачването му на..

публикувано на 23.02.20 в 09:16