Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Влагат 3 200 000 лева в ремонти в Тервелско

Около 3 200 000 лева се влагат в капиталовите ремонти на 50 обекта от публичната инфраструктура в община Тервел, съобщават от кметската управа. Дейностите в 17 от обектите вече са приключили. Завършиха строителните работи в новоизграждащата се църква в село Нова Камена, в която предстои да бъде монтиран изработения с дарения на граждани и фирми иконостас. Продължава строителството и на параклиса в село Коларци, посочват от общината.
Вече е обновен сватбеният салон в село Безмер. В село Орляк е ремонтирана детската градина "Слънчице", а в двора на читалището е изградена детска площадка с люлки и пейки. За новата учебна година е подготвена и детска градина "Първи юни" в Тервел. По капиталовата програма на общината за детски заведения в селата са доставени тематични кътове с играчки, а за детската ясла в Тервел са закупени нови креватчета. Сред завършените обекти е и обновеното кметство в село Балик и изградената модулна сграда за кметската управа в Бонево. Преасфалтирани са и улици в селата Попгруево и Безмер, допълват от общината.
Сключени са договори за ремонт на улици в Орляк, Кочмар, Кладенци, Ангеларий, Полковник Савово, както и за поставянето на изкуствени неравности за ограничаване на движението по републиканските пътища, които преминават през села в общината, информират от кметската управа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заседание на Националния съвет на БСП

Националният съвет на БСП се събира днес на присъствено заседание. Очаква се да бъде гласувано решение за подкрепа на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Социалистите ще приемат доклада за резултатите от парламентарните избори и ще обсъдят документ за предстоящите задачи пред партията и пред новата парламентарна..

публикувано на 17.04.21 в 11:38
Кипър облекчи някои от мерките срещу Covid-19, 16 март 2021 г.

В Кипър вече са ваксинирани над 200 000 души от 880-хилядното население

Над 207 000 ваксинации, от които най-много - 128 000, са с продукта на „Пфайзер”, отчете в петък здравното министерство на Кипър. Това прави близо една четвърт от 880-хилядното население на острова. В същото време електронният портал за записване за имунизация е претоварен и се срива неколкократно заради големия натиск за избор на ваксината..

публикувано на 17.04.21 в 11:36
плаж „Смокиня”

Глоба за концесионера на плаж „Смокините-север“

Министерството на туризма налага глоба на концесионера на плаж „Смокините-север“ в размер на 3856 лв. От пресцентъра на ведомството уточняват, че глобата е заради нарушена цялост на плажната ивица и е в размер на 5% от годишното концесионно възнаграждение за 2021 г. Проверката на Министерството на туризма на плажа, разоран преди..

публикувано на 17.04.21 в 11:31

Пролетен делфински фестивал в Световния ден на хемофилията

Пролетен делфински фестивал с добра кауза организират от младежката благотворителна организация PTPI „Делфините”. Той ще се състои от 14 до 18 часа на 17 април, събота, до кривото дърво в Морската градина. Организаторите припомнят,че 17 април е Световният ден на хемофилията - наследствено предавано генетично заболяване, което понижава..

публикувано на 17.04.21 в 12:30

Отново рекорд в събирането на капачки "Аз вярвам и помагам"

Нов рекорд постави кампанията за събиране на капачки на сдружение "Аз вярвам и помагам " във Врана. На площада пред катедралата, където до 15 часа се приемат пластмасови капачки. Само за минути се събраха четири тона-това коментира Владислав Николов-председател на сдружението. Даниела Стойнова разговаря с него, с 3-годишния..

публикувано на 17.04.21 в 10:53

Италия ограничава забраната за фенове от 1 май

До 1000 привърженици ще могат да присъстват на събития на открито, когато Италия разхлаби своята забрана за фенове в региони, които са по-малко засегнати от коронавируса, стана ясно от изявление на местното правителство. Феновете ще бъдат допускани да посещават футболни, баскетболни и волейболни..

публикувано на 17.04.21 в 10:19

Карантината за българи в Гърция отпада от понеделник

Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат от понеделник. В момента желаещите от българска страна трябва да представят отрицателен PCR и QR код, който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият, предаде bTV.  Това означава, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция. Също..

публикувано на 17.04.21 в 09:47