Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Влизате ли в морето на червен флаг?

червен флаг
Снимка: бгнес

В разгара на отпуските все повече хора се спускат  към плажовете, за да се разхладят от жегите в хубавото ни море. В първите дни от август, обаче, морето е най-опасно, защото точно в този период има вероятност да излезе така нареченото мъртво вълнение.

Жоро Есов, началник на спасителната служба към централния плаж и буните във Варна, каза, че опасното море зависи от ветровете – „Когато  духат ветрове от изток-североизток във варненския залив се вдигат вълни, докато западният вятър смъква вълните, но пък изстудява водата.” – каза още Жоро пред репортера на Радио Варна, Ваня Славова.

Дали жителите и гостите на морската столица влизат в морето когато флагът на спасителните вишки е червен – попитахме плажуващите:ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция облекчава мерките

Гърция облекчава противоепидемологичните мерки,но все още има райони с критични нива на заразяемост, като два от тях са до българската граница. Работят от днес и организираните плажове при строги мерки. Премахването на част от ограниченията е съпроводено със строг контрол върху задължителните мерки,з аяви на брифинг заместник-министърът по..

публикувано на 08.05.21 в 11:52

Зелените коридори за имунизация продължават да работят и през уикенда

Продължават да работят и откритите в края на април центрове за ваксиниране срещу Covid-19. По данните на Единния информационен портал днес се правят имунизации в пунктовете в 20 областни центъра в страната, включително Варна, Добрич и Бургас. Подробна информация за медицинските центрове в страната с обособените зелени коридори може да..

публикувано на 08.05.21 в 11:43

Испанското правителство предлага магистралите в страната да бъдат платени от 2024-а

Правителството на Испания предлага от 2024 години всички магистрали в страната да бъдат платени. Целта е да се намали дефицитът от 8 милиарда евро, който е изразходван за поддържането им. Преди мярката да влезе в сила ще бъде проведена разяснителна кампания относно необходимостта й. Пътните такси на..

публикувано на 08.05.21 в 11:10
Снимка: Борис Кръстев

Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец отбелязват във Варна

  С  демонстрация на първа долекарска помощ на входа на Морската градина във Варна членове на младежката организация на Българския червен кръст ще отбележат Световния ден на Червения  кръст и Червения полумесец - 8 май. Българският червен кръст е подкрепил идеята 8 май през тази година да бъде отбелязан с девиза „Моята червенокръстка..

публикувано на 08.05.21 в 10:36

ЕС провежда среща на върха в Порто

Неформална среща на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС ще се състои днес в португалския град Порто в Португалия, който председателства Съвета на ЕС до края на юни. Срещата е посветена на бъдещето на ЕС - възстановяване от пандемията на коронавируса и обсъждане на всички..

публикувано на 08.05.21 в 10:25
Паметник на Капитан Петко войвода в с. Аврен

Рали "Обиколка на Варна" за 22 път

22-ро класик рали „ОБИКОЛКА НА ВАРНА” ще премине на територията на община Аврен тази събота. По два пъти и в двете посоки в следните населени места: село Бенковски, село Садово, село Аврен и село Здравец. Всеки, който желае може да види и да се снима с електрическите и класически автомобили от 12:30 ч. в село Аврен на улица „Йордан Ноев“ №59..

публикувано на 08.05.21 в 10:09
река наводнение

Над 70 000 души в бедствен капан в Китай заради проливни дъждове

Повече от 70 000 души са хванати в капан в зона на бедствие в провинция Хунан в Централен Китай поради обилни проливни дъждове и заплаха от големи наводнения. Това съобщи агенция Синхуа. Проливни дъждове има в 18 града и окръга на региона, където спасителната служба вече е евакуирала над 1 800..

публикувано на 08.05.21 в 09:36