Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България продължава битката за олимпийска квалификация по волейбол

| обновено на 09.08.19 в 06:35
Автор:

От 9 до 11 август в Морската столица България има три битки за класиране на Олимпийските игри в Токио догодина. Съперници на България за олимпийската квалификация са Египет, Пуерто Рико и Бразилия. В първия си мач от надпреварата "лъвовете" излизат срещу Египет тази вечер, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20:30 часа, а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 часа.

Силвано Пранди, наставник на България: „Пътят към Токио минава през Варна и през трите тежки мача, които ни очакват. Затова не бива да обобщаваме този турнир с един своеобразен финал срещу Бразилия. Важна е всяка среща. Основната ни цел е да играем добре във всеки от трите дни и срещу всеки съперник. Ако сме достатъчно силни, ще тръгнем към Токио от Варна. Ако не, ще трябва да преследваме целта си през поправителна сесия. Сега обаче задачата ни е да спечелим първия мач срещу Египет“, каза Пранди.

Освалд Антонети, наставник на Пеурто Рико: „Пристигнахме преди един ден във Варна. Ние сме млад отбор.Искаме да се развиваме. Искаме да развиваме волейболна традиция в нашата страна. Бразилия е фаворит на този турнир, но България е домакин и също е много силен тим. Варна е град с волейболни традиции“.

Джидо Вермюлен, наставник на Египет: „Всички отбори имат своите мечти. Някой са по-големи, други по-малки. Идваме на този турнир с малки промени в състава. Ние сме играли олимпийска квалификация в България, но в София. Нямам спомен за този отбор, защото работех с друг отбор. Млад състав сме и искаме да трупаме опит. Гледаме в бъдещето. Всичките три мача ще са много трудни. Нашите състезатели играят в шампионата на Египет и за нас е чест да се появим на европейските терени.“

Ренан дал Зото, наставник на Бразилия: „Удоволствие е за нас да сме тук в България в този толкова важен момент. Започва най-важното състезание за тима ни тази година. Всички сме се готвили много сериозно. В такъв кратък вариант на турнира няма фаворити. Всичко може да се случи. За нас ОИ започват тук. Убеден съм, че се стане силен турнир. Участието ни в Лигата на нациите беше добро, но не и финалната фаза. България е сред най-силните отбори, а Силвано Пранди беше един от най-добрите треньори в света, още докато се състезавах. Не мислим за следващия шанс. Искаме да свършим работата си тук“.

И днес имате шанса да спечелите билет за мач на националния отбор по волейбол ако се включите в благотворителната кръводарителска кампания във Варна. Това може да се случи във времето от 9 до 14 часа в Кръвен център Варна на бул. "Цар Освободител" 100 (в двора на Окръжна болница).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илиан Илиев остана доволен от победата (ВИДЕО)

Старши треньорът на ХФК черно море Илиан Илиев остана доволен от успеха срещу Септември. Той обаче обяви, че няма да купуват втори нападател, защото  ръководството на клуба е заявило, че няма достатъчно финансови средства. Чуйте още какво каза наставникът на "моряците"

публикувано на 30.07.24 в 00:17

Николай Митов, наставник на "Септември", след загубата във Варна (ВИДЕО)

Николай Митов, наставник нва футболния тим на Септември не остана доволен от загубата във Варна. Вижте какво сподели той.

публикувано на 30.07.24 в 00:15

"Черно море" победи "Септември" с 2-0 (ВИДЕО)

Футболистите на Черно море постигнаха важна победа срещу Септември с 2-0. Този успех идва непосредствено преди мача реванш срещу Апоел Беер Шева от Лигата на конференциите в четвъртък.

публикувано на 30.07.24 в 00:12

Надал се предаде пред Джокович

Новак Джокович и Рафа Надал се срещнаха на олимпийския турнир по тенис в Париж. Победа с 2-0 сета, 6-1, 6-4 за Ноле. Сърбинът беше компромисен в този мач, а Надал приключва yтчастието си на сингъл на Олимпиадата.

публикувано на 29.07.24 в 19:00

Томова отпадна във втория кръг

Виктория Томова загуби срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж. Загуба със 7:6(5), 4:6, 1:6.  Томова остана с 23 уинъра и 41 сбъркани топки. 

публикувано на 29.07.24 в 18:57

Йоана Илиева загуби от унгарка

Йоана Илиева завърши на десето място при дебюта си на  олимпийски игри. В турнира на сабя в Париж тя записа една победа и една загуба, с което влезе сред най-добрите 16 в надпреварата. Българката отстъпи срещу унгарката Лука Счуш.

публикувано на 29.07.24 в 18:56

Марк Христов приключи олимпийското си участие

Марк Христов отпадна на Игрите в Париж в надпреварата по джудо. В категория до 73 килограма той допусна поражение от втория в световната ранглиста и носител на пет медала от световни първенства Сойчи Хашимото (Япония). Българинът допусна оценка "ва-дзари" още в първите секунди, което го спря.

публикувано на 29.07.24 в 18:55