Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Военни лекари завършиха курса „Новоназначени офицери-медицински специалисти“ във ВВМУ „Никола Вапцаров“

2
Снимка: Радио Варна

Военни лекари, преминали модул от курса „Новоназначени офицери - медицински специалисти“, получиха удостоверенията си за завършване на официална церемония във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ във Варна в присъствието на генерал Андрей Боцев - началник на отбраната.

Капитан д-р Станимира Цурова, първенец по успех от завършилите курса, коментира пред кореспондента ни Даниела Стойнова какво предизвикателство е за една жена да е военен лекар в авиацията, тъй като тя служи в авиобаза Крумово:

„Като всяка една работа, трябва да я чувстваш като своя, за да ти доставя удоволствие. Винаги авиацията ме е привличала и затова се радвам, че имах възможността като лекар да работя в състава на ВВС. По време на полет не ми се е налагало да оказвам първа помощ, но да, участвала съм в мисии, приноси на ЕС в Мали, предстои ми октомври месец да участвам в още една мисия за  шест месеца. Мисията е предизвикателство за всеки военен лекар и мисля, че всеки военен лекар, който е решил да става военнослужещ, би желал съответно  да отиде на мисия, защото в мирно време мисията  е мястото, където военнослужещият може на практика да покаже своите знания и умения“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Липсват ученици в училищата в Балчик

Близо 30 процента от учениците в балчишкото основно училище „Антим I“ отсъстват от занятия днес. 20 на сто не са в класните стаи в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, 15 на сто са в средното училище „Христо Ботев“. Слушаме кореспондента ни в Балчик Албена Иванова:

публикувано на 25.02.20 в 10:48

"България Ер" анулира полетите си от и до Милано до 27 март заради коронавируса

"България Ер" анулира полетите си до Милано до 27 март заради зачестилите случаи на коронавирус. Това съобщи авиокомпанията на сайта си. "Сигурността и здравето на нашите пътници са от първостепенно значение за нас. Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България Ер“ отменя полетите си от/до Милано. Всички пътници по..

публикувано на 25.02.20 в 09:44

Препълнен автобус по линия 20

 За пореден път пътуващите с автобус по линия 20 тази сутрин отново пътуваха при ужасни условия в претъпкан автобус. Причината е,че няколко дни и през миналата седмица, а и от вчера, графикът се нарушава и се пропуска курсът в 7.02 минути на спирка ТИС – север към кварталите, а и преди това от квартал „Владислав Варненчик”.  По този начин..

публикувано на 25.02.20 в 09:17

Трети път преасфалтират ул."Михаил Колони"

Отново е затворена за движение ул."Михаил Колони", от кръстовището с бул."Приморски" до Шишковата градинка. Причината е преасфалтиране и корекция на нивелацията на капаците на шахтите и ВиК-крановете, които стърчаха и създаваха неравности. След два неуспешни опита, това е трето полагане на асфалт в този участък, за времето на течащия цялостен ремонт на..

обновено на 25.02.20 в 09:06
Заради тайфуна бяха отменени над 600 вътрешни полета

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина . На територията на България вече действа Кризисен щаб, който ще вземе всички превантивни мерки срещу навлизане на коронавируса в нашата страна. "Нищо от направеното до сега не се променя. Включително контролът, който и до момента действаше на летищата", каза за БНТ главният..

публикувано на 25.02.20 в 08:45

Цената на златото скочи заради коронавируса

Ръст с 2,8 процента отбеляза цената на златото на международните пазари, пише АФП. Причината са опасенията, че коронавируса може да предизвика проблеми в световната икономика.Традиционно, в условията на криза много инвеститори предпочитат да влагат пари в сигурни инвестиции, като златото...

публикувано на 25.02.20 в 06:32

Без ток ще бъде част от местност "Евексиноград"

На 25.02.2020 г. от 09:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, част от м-ст Евскиноград – ул. 21-ва, ул. 8-ма, ул. 14-та, ул. 22-ра, ул. 15-та, ул. 24-та . В периода 29.01.2020 г. -..

публикувано на 25.02.20 в 06:16