Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Атия на протест срещу опасни отпадъци

Протестен митинг срещу изграждането на три депа за опасни отпадъци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират движението на колите, те ще се съберат на входа на селото. В петиция до община Созопол протестиращите настояват за провеждането на местен референдум за преместване на 3-те депа на по-подходящо място.

От министерството съобщават, че в 11.30 ч. министър Димов ще посети работната площадка на проект „Пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинствата“  край бургаското село Атия.  Проектът се изпълнява с безвъзмездно финансиране по българо-швейцарската програма за сътрудничество и предвижда изграждане на площадка за временно съхранение на опасни битови отпадъци, от която ще се ползват гражданите на общините Созопол, Приморско и Царево.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден 77 на недоволство в София

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори. Шест часа беше блокиран Дунав мост, поздравления. Поздравления и за..

публикувано на 23.09.20 в 23:58

Поредна вечер на протест срещу кабинета във Варна

За поредна вечер варненци се събраха около сградата на общината, за да изразят своето недоволство от правителството. Около 30 души участваха в традиционните беседи около палатковия лагер днес. И тази вечер гражданите имаха възможност да изразят мнения за ситуацията в страната.  Лидерът на протеста разказа пред събралите се за впечатленията си от митинга..

обновено на 23.09.20 в 20:50

Новите кораби - минни ловци на ВМС вече са в Пункт за базиране Варна

Новопридобитите минни ловци за Военноморските сили на Р България бяха снети от борда на полупотопяемия тежковоз SUPER SERVANT4 във водите на Варненското езеро, след което бяха дислоцирани в Пункт за базиране Варна.Това съобщиха от ВМС. Двата кораба ще допринесат за повишаване способностите на Военноморските сили на Р България за..

публикувано на 23.09.20 в 18:35
МБАЛ - Добрич

Отделението по гастроентерология в МБАЛ Добрич отново приема пациенти

Отделението по гастроентерология в многопрофилната болница в Добрич възстанови д ейността си. Приемът на пациенти беше преустановен и те бяха прехвърляни към Варна, след като лекарите по гастроентерология бяха ангажирани в лечението на заболелите от COVID-19. След като секторът за настаняване на заразени с коронавирусна инфекция беше отделен на..

публикувано на 23.09.20 в 17:30

Фермерският пазар в Балчик няма да приключи с края на лятото

Фермерският пазар в Балчик, замислен за съботните вечери през лятото, продължава и идния месец, съобщи Пепа Рашева - представител на организаторите от кооперация "Хранкооп". Тази събота от 17,00 до 21,00 ч. в началото на крайбрежната алеята малките земеделски производители отново ще посрещнат лично своите потребители под девиза „За чиста храна“...

публикувано на 23.09.20 в 17:24

Установиха огнище на COVID-19 в завод "Дружба" във Варна

Огнище на COVID-19 е установено в два производствени цеха на завод „Дружба“ във Варна, съобщават от Регионалната здравна инспекция.  От там уточниха, че през последните дни положителни проби за COVID-19 в завода са дали 16 души. Всички положителни са поставени под карантина, те с леки симптоми или без симптоми.  Установени са 49 контактни на..

публикувано на 23.09.20 в 17:01

Общинските лечебни заведения ще са със сериозни финансови загуби за 2020 г.

Кризата, причинена от COVID-19, се е отразила сериозно върху приходите на общинските лечебни заведения. Въведеното извънредно положение е поставило болничните заведения в необичайна ситуация със значителна продължителност, която е нарушила ритъма на рутинните медицински дейности. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Собственост и..

публикувано на 23.09.20 в 16:03