Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Екстремна опасност от пожари

Гърция пожари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната за 25 август, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Индексът обхваща територии и от областите  Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.ВИЖТЕ ОЩЕ

Наближава крайният срок за записване в школите на Общински детски комплекс

Малко повече от две седмици остават, за да подаване на заявление за някоя от школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Приемът за учебната 2020/2021 година се извършва чрез електронната система   odk.is-vn.bg . Крайният срок за подаване на заявления изтича на 31 август. Всяко дете има право да посещава до две школи...

публикувано на 12.08.20 в 16:09
Снимката е илюстративна

В Добрич още три медицински сестри са заразени с КОВИД 19

Капацитетът на отделенията, лекуващи пациенти с COVID-19 в многопрофилната болница в Добрич е запълнен. За това алармираха лекари от здравното заведение. Сред новозаразените от днес са и още три медицински лица. Информация на кореспондента ни Мая Щърбанова Гастроентерологът Ивелина Вълчева, която е един от двамат лекари,..

публикувано на 12.08.20 в 15:58

В област Варна са проверени над 235 лица за спазване на задължителна домашна карантина

За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 235 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Нови лица, поставени под карантина - 47, отпаднали карантини - 33. Няма установени нарушения.

публикувано на 12.08.20 в 15:42

Подписаха меморандум за развитието на Варна като „Град на знанието“

Съвместна инициатива, ръководена от Община Варна, има за цел да подпомогне развитието на Варна като „Град на знанието“ и да осигури устойчиви връзки между всички заинтересовани страни в общността, които чрез съвместни действия са поели ангажимента да ребрандират града, като го трансформират в модерен, зелен и високотехнологичен в областта на..

обновено на 12.08.20 в 15:01

Общо 163% спад на чартърите за сезона към Варна и Бургас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с изпълнителния директор на „Българя Ер“ Христо Тодоров и търговския директор на компанията Мария Стоянова. Те се спряха подробно на мерките, предприети от правителството за преодоляване на кризата от COVID-19, която се отрази..

публикувано на 12.08.20 в 14:53

Пик на Персеидите

Персеидите нямат нищо общо с падащи звезди, а са метеорити - метални или каменни небесни тела, които влизат в земната атмосфера, обикаляйки Слънцето и минавайки през нея изгарят. Те могат да се видят всяка ясна нощ, ако небето се наблюдава от хълм и където няма много светлина, идваща от града...

публикувано на 12.08.20 в 14:49

Обновяват кабинетите по математика и природни науки в 160 училища с 16,5 млн лева

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора, съобщи чрез профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и..

публикувано на 12.08.20 в 12:22