Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младоженци избират 9-ти и 19-ти септември за сватбения си ден

| обновено на 09.09.19 в 06:39
4
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бум на сватбите през септември отчитат от общинската фирма "Обреди". 170 са общо заявките за сключване на граждански брак във Варна.

9-ти и 19-ти, са най-предпочитаните дати от младоженците във Варна.


Астролозите съветват да се сключва брак в периода на растящата Луна, за да става бракът все по-стабилен.
Свинята, под чийто знак е 2019-ста, е покровителка на младоженците. Брачните съюзи, сключени под егидата на това животно, се отличават със своята стабилност, съобщава руски сайт.

От древни времена Свинята е символ на дома, богатството и комфорта.

Тези, които се оженят (омъжат) през 2019 г., ще се радват на стабилна връзка, при която ще е споделено желанието на съпрузите да направят съвместният живот по-интересен.

Партньорите ще се грижат взаимно един за друг, ще се вслушват в мнението на любимия и ще правят компромиси в името на семейството.

За да имат пълната подкрепа на Свинята, младоженците и техните родители е добре да не пестят пари за сватбеното тържество. Сватбата трябва да е много весела и богата, т.е. с много лакомства за гостите. Желателно е обаче да бъдат поканени само най-близките хора, за да има много приятни емоции.

Още от репортажа на Ваня Славова:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

София Лорен става на 86, но продължава да смайва с чар

За София Лорен, или София Костанца Бриджида Вилани Шиколоне, годините сякаш не оставят следи. На 20 септември дивата на италианското и световното кино навършва 86, но продължава да омагьосва с чар. Родената в Поцуоли, до Неапол, София е символът и до днес на неувяхващата средиземноморска красота. Тя вдъхновява и днес хиляди жени по света, които..

публикувано на 20.09.20 в 12:25

10 интересни факта за Фреди Меркюри и Queen

На въпрос „коя е най-добрата група за всички времена“, съвсем не всеки ще назове легендарната ливърпулска четворка. Да, разбира се, „Бийтълс“ написаха безброй класически хитове, които оглавиха водещите класации в света! Но "Бийтълс" нямаше такъв фронтмен като Queen. И днес, десетилетия по-късно, Фреди..

обновено на 20.09.20 в 11:51

Как ни влияят скъпоценните камъни

Когато купуваме бижута със скъпоценни камъни, на първо място се фокусираме върху качеството и визуалните характеристики: искаме камъкът да е чист, голям и да отговаря на нашия стил. Но освен това обеци, пръстени или гривни, които носим, могат не само да ни украсят, но и да повлияят на нашето благосъстояние и..

публикувано на 20.09.20 в 08:08

Научен екип, ръководен от българин, изолира молекула, блокираща COVID-19

Учени от медицинския факултет на университета в Питсбърг, ръководени от българин - проф. Димитър Димитро, са изолирали най-малката до момента биологична молекула, която напълно и специфично блокира COVID-19, съобщава БНТ. Резултатите от техния труд излязоха в едно..

публикувано на 20.09.20 в 07:10

Младежи ще борят агресията е различни зависимости в дигитална среда

Живеем в дигитален век, в който над 85 % от днешните младежи са ползватели на дигитални технологии и потребители на медийно съдържание. Това нарежда младите хора сред най-уязвимите от претоварването с информация, влиянието на езика на омразата и кибер агресията.   Всички тези проблеми ще търсят своето решение, чрез реализирането на проект „Аз и..

публикувано на 19.09.20 в 14:43

Без Октоберфест - 2020

В Мюнхен днес трябваше да бъде открит фестивалът на бирата Октоберфест. Но поради пандемията на коронавируса той беше отменен през 2020 г. В своята 210-годишна история Октоберфест е отменен 24 пъти. Настоящата отмяна е първата в следвоенния период. Октоберфест е..

публикувано на 19.09.20 в 09:29

Национален събор на ретро автомобили "Москвич" ще се състои в Шумен

Шумен ще бъде домакин на ежегодния събор на автомобилния ретро клуб "Москвич", непосредствено преди старта на рали "Стари столици" , което ще се състои от 19 до 20 септември на територията на общините Шумен, Велики Преслав и Върбица. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация в областния град. Съборът се организира повече от десет..

обновено на 19.09.20 в 06:47