Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До края на седмицата стопаните в Добричко ще получат пари за прасетата си

Снимка: БТА

До края на седмицата всички стопани в област Добрич, които са умъртвили доброволно и в срок домашните си прасета, ще получат обезщетение от 300 лв. До този момент финансовата компенсация е била изплатена на 800 човека. Все още парите не са платени на стопани в общините Добричка и Генерал Тошево.

1108 са собствениците на домашни прасета, отглеждани в задни дворове в област Добрич, които ще получат определения размер на финансова помощ от правителството, информира директорът на ОДБХ в Добрич д-р Борислав Каменов.

Все още няма и издадена заповед за начало на ловния сезон за диви прасета, информира още д-р Каменов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължават срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискалните устройства

На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща на представители на Националната агенция за приходите и Сдружение за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Ще бъде..

публикувано на 17.02.20 в 17:15

Обсъждат откриването на нов ферибоот Варна - Порт Кавказ

Откриването на нов търговско-пасажерски ферибоот Варна - Порт Кавказ обсъдиха на среща кметът на Варна Иван Портних и Константин Артюшин - търговски представител на Русия у нас. Проектът съществува и в момента като железопътен ферибоот, но вече има необходимост с него да могат да пътуват и камиони със стоки, и туристи с автомобилите си, което ще..

публикувано на 17.02.20 в 16:55

Как в Добрич ще насърчават раждаемостта?

Днес изтича срокът, в който гражданите на Добрич имаха възможност да депозират своите предложения за начина на съществуване на Общински фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич. До този момент в Община Добрич такъв фонд никога не е съществувал, създаването му беше предложено на една от общинските сесии миналата година. Целта на фонда е да..

публикувано на 17.02.20 в 16:02

Най-много плащаме за храна

Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 1 770 лв. и нараства с 13.7% спрямо същото тримесечие на 2018 година. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (56.2%), следвани от доходите от пенсии (27.3%) и от самостоятелна заетост (6.4%). Спрямо четвъртото..

публикувано на 17.02.20 в 15:39

24-часова стачка в Атина утре

Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина. В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на..

публикувано на 17.02.20 в 15:24

Дискусията по проблемите на презастрояването остава отворена

Дискусия по проблемите на презастрояването и общия устройствен план, организирана от ГЕРБ - Варна, се състоя днес. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, заместник- председателят Христо Атанасов, главният архитект на Общината Виктор Бузев и заместник-кметът Христо Иванов. В дискусията се включиха и общински..

публикувано на 17.02.20 в 15:14

Спирка остана без покрив

Спирката на басейн „Приморски“ , в посока Летния театър, е без покрив. Това научихме от слушатели на Радио Варна. Проверката ни на място установи, че действително липсват прозрачните покривни панели и дори има поникнала трева в тръбите на скелето (виж галерията). По информация на работещи в района спирката е без покрив от 10-тина дни. Днес..

публикувано на 17.02.20 в 15:10