Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Неизправна метанова бутилка е причинила взрива в Добрич

Спешно отделение в "МБАЛ-Добрич" АД
Снимка: Мая Щърбанова

Все още се изясняват обстоятелствата около инцидента с избухналата метанова бутилка на бензиностанция в Добрич. Взривът стана в събота вечерта по време на зареждане. При него пострадаха две жени, едната от които почина по-късно в областната болница. Прокуратурата в Добрич започна досъдебно производство, продължават и процесуално-следствените действия.

Таксиметровият автомобил, чиято газова уредба избухна в събота вечерта, е минал технически преглед на 20 август, но никъде в документите не е записано, че притежава метанова инсталация, заяви началникът на Автомобилната администрация в Добрич Стефан Милев.

По думите на Милев, след инсталирането на газова уредба, автомобилът е трябвало отново да премине проверка за техническа изправност. Според служителя на бензиностанцията, извършила зареждането, Димитър Димитров, инцидентът е възникнал заради неизправна бутилка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задължително носене на маски по пазарите област Добрич

Областният координационен щаб на Добрич препоръчва затягане на мерките срещу разпространението на COVID-19. От началото на пандемията до 18 октомври заболелите в областта са 926 души, от които 280 са били хоспитализирани. Черната статистика сочи, че за периода са починали 50 души, сред които и двама лекари. Областният координационен щаб препоръчва..

публикувано на 20.10.20 в 15:19

Паметник на Махатма Ганди откри посланикът на Индия

Паметник на световноизвестния миротворец и борец за човешка свобода Махатма Ганди беше открит днес във Варна , в градинката до Икономическия техникум, в близост до Градската художествена галерия „Борис Георгиев”. Скулптурата на индийския духовен водач беше открита лично от Нейно превъзходителство г-жа П у джа Капур – посланик на Индия в..

обновено на 20.10.20 в 14:33

"Село на завой" - северозападни лакардии от Ели Лозанова

Ели Лозанова е работила какво ли не. И какво ли да. В момента е таксиметров шофьор. Кара такси в Монтана. Родена е обаче в София. Но е влюбена в Северозапада. Днес обаче е във Варна. С таксито. За да представи първата си книга. Тя е от две части. В едната има адаптации на световно известни приказки на колоритния северозападен диалект. В другата..

публикувано на 20.10.20 в 14:29

ИАРА дари 30 килограма конфискувана риба на зоопарка във Варна

ИАРА дари 30 килограма конфискувана риба на зоопарка във Варна. Служители на агенцята са се натъкнали в село Старо Оряхово мъж с лек автомобил, извършвал нерегламентиран превоз и продажба на риба от вида сребриста каракуда. Превозното средство не е лицензирано за превоз на риба и други водни организми, а за превозваната риба липсват документи,..

публикувано на 20.10.20 в 14:18

Столетието на ИУ Варна в 100 кадъра

Столетието в 100 кадъра - така накратко е озаглавена документалната изложба на входа на морската градина във Варна, която представя 125 архивни и съвременни фотографии, с копия на документи, свързани с историята на първото висше икономическо училище в България – икономическият университет във Варна. Експозицията е посветена на 100-годишнината от..

публикувано на 20.10.20 в 14:08
Снимка: архив

Варненци с отворено писмо до ВСС, искат оставката на Иван Гешев

Протестиращи варненци се обърнаха към Висшия съдебен съвет с отворено писмо, в което настояват за оттеглянето на Иван Гешев от поста му на главен прокурор, съобщават от групата на палатковия лагер във Варна.  На 22 октомври Висшият съдебен съвет се очаква да обсъди искането на Съюза на съдиите в България за стартиране на процедура за предсрочно..

публикувано на 20.10.20 в 13:59

Експерти искат връщането на задължителните маски на открито

Експертните съвети по епидемиология и по инфекциозни болести подкрепят носенето на маски на открито. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ. Продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени..

публикувано на 20.10.20 в 13:26