Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не изпращайте SMS-и - "синята зона" не работи

2
Снимка: Радио Варна

Временно спира таксуването в „синята зона“, съобщават от общинската администрация. 

Във връзка с проблем, възникнал с таксуването в „синята зона“, ползвателите не трябва да изпращат SMS до остраняване на проблема, обясниха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Прекъсването на услугата „синя зона“ е свързано с DNS хостинга, предоставян от СуперХостинг.БГ, който обслужва официалния адрес на услугата: varnaparking.bg.  Хостинг компанията използва международната  компания ECON, която днес в 11.30 ч. официално съобщи за глобален проблем в тяхната инфраструктура, който рефлектира върху всички техни клиенти, в това число и „синя зона“. 

Работи се съвместно със СуперХостинг.БГ по алтернативно решение в случай, че от ECON не отстранят бързо проблема.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна празнува!

Варна посреща своя празник – 15 август – Свето Успение Богородично с богата и обновена празнична програма. За жителите и гостите на морския град са организирани различни събития, като традиционният Младежкия фестивал Фън сити+, както и  EXIT  - един от най-големите музикални фестивали в Европа в обединение с българския BREEZE, съобщават от общинския..

публикувано на 15.08.24 в 06:10

Слънчево и топло ще е и днес

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа до умерен източен, следобед югоизточен вятър, по Черноморието подсилен от бриза. Максимални температури от 33° до 38°, по Черноморието между 28° и 33°, за Варна около 31°.  Вълнение на морето 3, по Южното Черноморие 3-4 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°. Изгрев на Слънцето за Варна в 06:01 ч.,..

публикувано на 15.08.24 в 05:56

Човек загина при пожар в хоспис в Банкя без лиценз

Обектът в Банкя, в който един човек загина при пожар, работи без лиценз. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация. Поради отказ за предоставяне на информация, проверката е извършена със съдействието на СДВР. При нея е установено, че в обекта..

публикувано на 14.08.24 в 19:38

Правителството предлага Калин Калинов да бъде назначен за Началник на ВВМУ

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи флотилен адмирал Боян Медникаров от длъжността „Началник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и от военна служба, считано от 8 октомври 2024 година, поради навършване на пределната възраст за военна служба...

публикувано на 14.08.24 в 19:30

„Общинска полиция“ и частна охранителна фирма обезпечават обществения ред по време на фестивала VARNA BREEZE by EXIT

Служители на сектор „Общинска полиция“ към ОД на МВР – Варна и частна охранителна фирма ще се грижат за обезпечаването на обществения ред по време на 4-дневния фестивал VARNABREEZEbyEXIT. Музикалното събитие започва утре, 15 август, като кулминация на празничната програма за Деня на Варна и ще продължи до 18 август. В района на фестивала между Пантеона..

публикувано на 14.08.24 в 19:02
Снимката е илюстративна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна – 15 август, съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД. Пътуващите ще могат да ползват обществения превоз до 2:00 часа на 16 август. Всички автобусни и тролейбусни линии ще се обслужват с делнично разписание в празничния ден, допълват още от дружеството...

публикувано на 14.08.24 в 18:43

Община Варна с официална позиция за фалшиви имейли, изпращани от името на кмета

Фалшиви електронни писма от името на кмета на Варна Благомир Коцев и общинския пресцентър бяха изпратени днес до редакциите на варненските медии. От общинската администрация излязоха с официална позиция по случая. Оттам отбелязват, че Община Варна има основание да сезира органите на МВР и Прокуратурата В позицията се подчертава, че д нес, 14 август..

публикувано на 14.08.24 в 17:23