Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой ще участва в звездния мач за 100-годишнината на футбола в Добрич?

Вече са известни имената на голяма част от състезателите, които ще вземат участие в демонстративния мач между звездите на „Добруджа“ от близкото минало и тези на България, с който ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич. Футболният празник е насрочен за 24 септември /вторник/ от 17,00 часа на стадион „Дружба“. По спортен екип на терена ще бъдат видяни обичани футболисти, оставили отпечатък в сърцата на верните привърженици на великата игра в региона и цялата страна. За селекционер на отбора с жълто-зелени фланелки е поканен Петър Жеков, който ако не може да пристигне в града ще бъде заместен достойно от Кольо Марков. А тимът на България ще бъде воден от треньор №1 на ХХ век у нас - Димитър Пенев. Поканата към Стратега от Мировяне е отправена персонално от Светослав Петров – настоящ гл. мениджър във ФК „Добруджа“ и основен двигател за провеждане на футболната шоу-среща. В селекцията на Пената попадат Даниел Боримиров, Радостин Кишишев, Златко Янков, Гошо Гинчев, Бончо Генчев, Елин Топузаков, Станислав Ангелов, Георги Чиликов, Христо Йовов, Ради Здравков, Валентин Станчев и Марин Петров. Заради спешен ангажимент мястото на Георги Иванов – Гонзо ще бъде заето от Ясен Петров.


Напълно според очакванията списъкът с легендите на „Добруджа“ е далеч по-дълъг. Под рамката ще застанат Недко Недев, Свилен Симеонов и Красимир Колев. Последният е дал дума, че ще се прибере специално от Англия за юбилея. Най-опитен на терена ще е Никола Конанов – рекордьорът по мачове с екипа на „Добруджа“. Той ще бъде подкрепян от други местни таланти в лицето на Милен Петков и Галин Иванов. Списъкът допълват, извелите тима до 7-ото място в „А“ група - Венко Попов и Емил Равначки, голмайсторите с убийствен мерник Румен Стоянов и Петре Григораш. Те ще бъдат подхранвани с ювелирни пасове от рекордьора по голове и астистенции за „Добруджа“ в елита Диян Божилов. Капитанската лента ще бъде поверена на Валентин Пейчев, който в отбрана ще има подкрепата на Румен Славов, Светослав Кръстев, Сергей Димитров, Станислав Стоянов, Сашо Ангелов. В игра ще се появят също Атанас Стефанов /Баницата/, Валентин Ангелов, Минчо Кондов, Венцислав Желев, Димитър Василев, Димитър Недялков. Травми няма да позволят на Николай Тодоров /Кайзера/ и Симеон Чилибонов да покажат част от уменията си, но те ще подкрепят съотборниците си от резервната скамейка. Рекордьорът по мачове за „Добруджа“ в „А“ група Румен Боев няма да присъства, като той ще бъде заместен от синът си. Преди началният съдийски сигнал на шоу-мача ще бъдат наградени наградени бивши футболисти, треньори и деятели. Изготвен е списък с 80 човека, които ще получат грамоти и юбилейни значки с емблемите на ФК „Добруджа“ и община Добрич. А възпитаниците на клуба, достигнали до националния отбор на България, ще бъдат удостоени със златни значки на БФС.


Светослав Петров, който ще бъде също на разположение на треньорите, призова обществеността да присъства на двубоя и да изпита положителни емоции. По пози начин ще отдадем признателност към клуба и към хората, които са били част от ФК „Добруджа“ през годините. Неслучайно и входът за зрители е свободен, подчерта юношата на „жълто-зелените“.


Селекционерът на ветераните Кольо Марков сподели, че е без значение кой ще се появи в игра, а по-важното е футболистите да изпитат отново състезателната тръпка и да се слеят с празничната атмосфера. Ако даден състезател съумее да покаже специфично техническо изпълнение и да заинтригува, това ще е награда за всички по трибуните, е категоричен треньорът на отбора от набор `1968 на „Добруджа“, станал за първи път в историята на клуба шампион на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с носителите на приза "Спортист на Варна"

Днес връчиха наградите в традиционната месечна анкета „Спортист на Варна“ за февруари и март 2024 година. В спортната ни рубрика ще ви срещнем с носителите на наградите. Щангистът Христо Христов бе обявен за №1 на Варна за февурари след двата сребърни медала от Европейско първенство, а младият състезател по плуване на „Астери“   Матей..

публикувано на 18.04.24 в 13:25

Елвира Краснобаева е №1 за месец март-2024

Националната състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева бе определена за спортист на Варна за месец март-2024 г. Тя е състезател на „Грация“-Варна с треньор Светлана Юриевна. Елвира спечели златото в многобоя на Световната купа в Гърция, като добави още злато на обръч, сребро на лента и бухалки. Отбор на месеца е СК „Титан“ по..

публикувано на 18.04.24 в 11:10

Щангистът Христо Христов е спортист на Варна за февруари 2024-та

Щангистът Христо Христов стана спортист на Варна за месец февруари-2024 г. Христо е състезател на СК „Титан“ с треньор Живко Николов. Той спечели три сребърни медала на ЕП в София в кат. 109 кг.  Отбор на месеца е СК „Вокил“ по кик бокс. Варненци участваха с 12 състезатели на Държавното първенство ва фул контакт, като спечелиха 11 златни и 1..

публикувано на 18.04.24 в 11:05

Донски прескочи във втория кръг в Тунис

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски се класира за втория кръг на сингъл на турнира на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара Българинът победи с 6:1, 7:6(3) Самир Хамза Региг (Алжир). Срещата продължи 91 минути. Донски изоставаше с 3:5 във втория сет, но успя да стигне до тайбрек. В него той поведе с..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Лоренцо Мичели обяви разширения състав

Селекционерът на националния отбор на България за жени Лоренцо Мичели обяви разширения списък от състезателки, които са картотекирани за волейболната Лига на нациите (VNL). Списъкът включва 30 волейболистки, но той ще бъде редуциран за лагера, който стартира следващата седмица. Щабът на Мичели е планирал четири контроли като част от подготовката за..

публикувано на 18.04.24 в 09:29

Марица поведе в серията

Марица (Пловдив) стартира с успех срещу ЦСКА (София) с 3:0 (25:19, 26:24, 26:24) гейма в първи мач от финалния плейоф за титлата в Национална волейболна лига Демакс. През този сезон се играе до три победи в пет мача. Двубоят се игра в зала Сила при сериозен зрителски интерес и страхотна атмосфера подобаваща финал. Така Марица поведе с 1:0 победи в..

публикувано на 18.04.24 в 09:28

Българската делегация отпътува за Азербайджан

Българската делегация отпътува за Баку (Азербайджан) за третата Световна купа за сезон 2024. България ще бъде представена от Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева в индивидуалната надпревара и ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева. Заедно с грациите пътуват старши треньорът на..

публикувано на 18.04.24 в 09:25