Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атрактивен турнир по кану каяк предстои във Варна

Автор:

Изключително атрактивен турнир по кану каяк предстои в събота във Варна. Всички състезатели от България пристигат за надпреварата, която ще бъде на 5000 м. Мъжете ще участват на кану и каяк, а жените само на каяк. Женското кану в страната ни не е на много голяма висота.

Общият старт включва 40 души и можете да си представите каква ще е гледката на старта. Това ще предизвика истински фурор и въобще не е за изпускане. Толкова много състезатели едновременно на старта може да се видят на Световно първенство.

По повод предстоящата „Купа Черно море“ днес имаше пресконференция на която присъстваха председателят на „Черно море Бриз“ Александър Григоров, зам.председателят Свилен Йорданов и топ състезателя Борис Босилков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Квота за Пламена Миткова

Пламена Миткова спечели титлата на скок дължина при жените на Държавното първенство по лека атлетика. Тя постигна и личен рекорд и покрит олимпийски норматив.  Състезателката на Локомотив (Пловдив) постигна най-добрия резултат в кариерата си от 6.97 метра.  Олимпийският норматив е 6.86 метра.

публикувано на 01.07.24 в 08:40

Победа и загуба за момчетата на "Комодор"

Ватерполистите на „Комодор” (Варна) записаха победа и загуба в серията от ½-финалните плейофи в държавния шампионат по водна топка във възраст U 15. В първия мач в Бургас тимът се поздрави с успех срещу „Нептун” с 11:10, но във втората среща отстъпиха на бургазлии със същия резултат. Третият решаващ мач е на „Приморски” във Варна. При мъжете „Комодор”..

публикувано на 01.07.24 в 08:39

Четири титли за Стилияна Николова

Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет).  Възпитаничката на Валентина Иванова завоюва титлите на обръч, топка, бухалки и на лента.  Следващото състезание за Николова ще бъде Световната чалъндж купа в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли.

публикувано на 01.07.24 в 08:38

Испания не остави шанс на грузинците

Испания разгроми с 4:1 Грузия и продължава на ¼ финалите на ЕП по футбол. Следващият им съперник ще е домакинът Германия. "Ла Роха" направи обрат, след като автогол на Робин Льо Норман даде преднина на грузинците в 18-ата минута. В края на полувремето Родриго Ернандес изравни. В 51-ата минута Фабиан Руис изведе напред испанците. Трети гол отбеляза Нико..

публикувано на 01.07.24 в 08:36

Англия излъга Словакия

Англия излъга Словакия и спечели мача с 2-1 на Европейското първенство. Победата дойде след продължение. В редовното време 1-1. Иван Шранц се разписа в 25-ата минута. Джуд Белингам със задна ножица в петата минута на продължението изравни резултата. В самото начало на първото продължение Хари Кейн направи пълен обрат и класира Англия на ¼ финалите...

публикувано на 30.06.24 в 21:43

"Рилски спортист" стана шампион на България (ВИДЕО)

Рилски спортист е шампион по баскетбол при момичета до 14 години на България. На финала победиха Дунав Русе с 59-49 т. Много оспорван мач. Стигна се до продължения, след като в редовното време двата тима направиха равен резултат 49-49. Националката ни по баскетбол Борислава Христова награди призьорите.

публикувано на 30.06.24 в 19:17

КПС Варна ще играе на финала

Ватерполистите на КПС Варна се класираха за финала по водна топка при мъжете. Те победиха със 8-7 във втория полуфинал Аква спорт -Варна. Две дузпи в последните секунди на мача решиха развоя.  Така КПС Варна очаква на финала победителя от двойката Черно море- ЦСКА. загубилият се изправя срещу Аква спорт за бронзовите медали.

публикувано на 30.06.24 в 15:22