Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи блокират входа при Черноморец

Собственици на земеделски земи, които са попаднали във военни имоти, искат да им бъдат върнати. Те  настояват министерството на отбраната да спре процедурата за продажба и да им върне земите. Протестиращите са изпратили писмо до министъра на отбраната с искане да се запознае със скиците на земята им от 1939 година, а не с по-стари такива, за да може да бъде взето справедливо решение. Гражданската инициатива в защита на земеделските земи продължава 15 години и е надживяла много политици и правителства:

"Министър Каракачанов каза още, че никой не е спечелил дело, защото няма основание. Напротив! Има спечелени няколко дела, но и няколко загубени, тъй като всеки съдия разглежда по различен начин казуса и очевидно се оказва политически натиск върху тях", смятат от Сдружението на собствениците.     

Протестиращите планират да блокират движението на колите на входа на града от 12 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението не е било насочено срещу никоя друга държава. Двете..

публикувано на 14.07.24 в 15:37