Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безработицата във Варна е под 2 %

Безработицата във Варна през август е 1,8 процента-или 3000 души,16 процента от тях са младежи. Това съобщи във Варна по време на откриването на младежка трудова борса в Икономическия университет Божидар Михайлов - директор на Регионалната служба по заетостта в морската столица. Борсата се организира от фирми в сферите на  IT сектора, услугите, техническите специалности.

Даниела Стойнова разговаря с кандидатите за работа Даниел Петров, на 27 години, който идва за зимния сезон от Белгия и е със средно образование, и с 24-годишната Сияна Николова, която не е доволна от отношението на работодателите, но ще остане в България - чуйте ги в прикачения звуков файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Всенародното поклонение на връх Околчица няма да се състои заради противоемидимичните мерки. Община Враца организира щафета, която ще започне рано сутринта от козлодуйския бряг на Дунав, ще премине по стъпките на героичната чета и ще завърши около 12 часа край паметника на връх Околчица. В нея ще участват спортисти от всички клубове в..

публикувано на 01.06.20 в 19:00

Близо 4 млн. лв. е загубата на "Градски транспорт" Варна. Търсят 15 кондуктори

До 4 милиона лева може да достигнат загубите за градския транспорт във Варна до края на юни заради извънредното положение. Информацията потвърди за радио Варна изпълнителният директор на общинското дружество инж. Злати Златев. Приходите са достигнали около 40 % от нормалните стойности, каза още Златев и допълни: Търсят се..

публикувано на 01.06.20 в 18:16

Училищата в Полша няма да бъдат изцяло отворени до края на учебната година

Училищата в Полша няма да бъдат изцяло отворени до приключването на учебната година в края на юни, обяви днес министърът на образованието Дариуш Пьонтковски, цитиран от ДПА. Той изрази надежда, че възстановяването на редовното обучение в клас ще може да стане през септември, когато по традиция започва новата учебна година. Заради..

публикувано на 01.06.20 в 17:57

За 2021 година се отменя фолклорният събор "Песни и танци от слънчева Добруджа"

Фолклорният събор "Песни и танци от слънчева Добруджа", който се провежда ежегодно в местността "Славната канара" край село Дебрене се отменя, съобщиха от Добричката община. По традиция в края на юни културният форум събира изпълнители на български фолклор от цялата страна и от чужбина. На него се извършва селекцията за участие в..

публикувано на 01.06.20 в 17:53

От 1 септември детските градини в Тервел ще са безплатни

91 деца се върнаха днес в детските градини. Три детски градини и една детска ясла в община Тервел днес отвориха вратите си за своите възпитаници, съобщи зам.-кметът Диана Илиева. Те са подбрани след проучване за трудовата завтост на родителите, като е съобразено обстоятелството кои родители и в кои населени места имат възможност да поверят..

публикувано на 01.06.20 в 17:47

Живеещите в широк център вече може да подават документи за синя зона

Започна прием на документи за локално платено паркиране за живеещи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от „синята зона - широк център“ във Варна. От ОП "Паркинги и синя зона" препоръчват подаването на заявления да става онлайн на адрес: https://www.varnaparking.bg/. Заявления могат да бъдат..

публикувано на 01.06.20 в 17:37

Сайтът на МОН пусна верните отговори от матурата по БЕЛ

Тестът от днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/, и ключът с верните отговори към него, са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката, в рубриката " Общо образование" . Общо 45 616 зрелостници се явиха на днешната матура по БЕЛ, а предварителни заявления бяха подали 48 582 зрелостници...

публикувано на 01.06.20 в 17:26