Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят след вота - неучебен, но присъствен

Денят след първия тур на местните избори - 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщи Министерството на образованието и науката, цитирано от БНР.

Училищата могат да организират занимания в този ден, като се запазва провеждането на спортни дейности и на дейности по интереси. Сред тях са посещение на музеи, разходки в паркове и др.

За понеделника след втория тур на изборите - 4 ноември, все още не е взето решение, поясняват от просветното министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Минералните чешми във Варна – къде са и годна ли е водата за пиене?

В четири от общо пет обществени минерални чешми във Варна, които са под миниторинга на Регионалната здравна инспекция в града, водата е годна за пиене. Това каза за Радио Варна главен инспектор Радка Траянова от дирекция „Обществено здраве“. Освен чешмата срещу бившия „Дом Младост“, при която единствено има отклонение в нормите по..

публикувано на 09.08.24 в 08:53
ВВМУ

ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" отваря врати за новия випуск курсанти

Висшето военноморско училище отваря врати за новия випуск курсанти. В 9 часа днес, 9 август, на входа на училището, младите курсанти и техните родители ще бъдат посрещнати от командването на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. Родителите ще имат възможност да получат информация за ежедневието на децата им и за учебния процес, да се запознаят с материалната база и с..

публикувано на 09.08.24 в 08:25

Адресите без ток на 9 август

В периода 05.08.2024 - 09.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Крумово – кв. Пясъчник, клиентите, електрозахранени от МТП 2 Пясъчник. В периода 05.08.2024 - 09.08.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч...

публикувано на 09.08.24 в 05:56

Слънчев петък по морето

Утрото в петък ни посреща с лека сутрешна прохлада. Днес ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по крайбрежието от 28° до 31°, за Варна около 30°...

публикувано на 09.08.24 в 05:55
Семен Новиков

Семен Новиков със злато за България от Олимпийските игри в Париж

България има олимпийски шампион в борбата.  Семен Новиков донесе първа олимпийска титла за България на Игрите в Париж.  След Олимпиадата в Сидни 2000 страната ни има отново олимпийски шампион в борбата. В класическия стил в категория до 87 кг Новиков победи на финала със 7:0 представителя на Иран Алиреза Мохмадипиани.

публикувано на 08.08.24 в 21:41
Архив

До 13 август се очаква да приключи подмяната на водопровода пред Терапията

В срок до 13 август се очаква ВиК да приключи с подмяната на стария водопровод пред Университетската болница за активно лечение „Св. Марина“.  Това увериха на редовната си седмична среща в общинската администрация фирмите, които изпълняват големия ВиК-проект във Варна. След вторник започват и дейностите по възстановяването на износващия пласт на..

публикувано на 08.08.24 в 19:35

Община Варна внася сигнал в прокуратурата с искане за протест на ПУП на имота с кедрите в кв. "Аспарухово"

Община Варна ще внесе сигнал с искане за протест от прокуратурата на Подробния устройствен план (ПУП) на частен имот в квартал „Аспарухово“, където вчера бяха премахнати пет от общо седем кедъра. По случая веднага е започнала проверка на документацията от страна на юристи, архитекти и инженери в Община Варна. Заради съмнения за нередности още утре ще..

публикувано на 08.08.24 в 19:11