„Булгартрансгаз“ осигури банково финансиране от 200 млн. евро за „Балкански поток“

„Булгартрансгаз“ е осигурила банково финансиране в размер на 200 милиона евро за газопровода „Балкански поток“, съобщиха от газовата ни компания. Тези пари ще бъдат използвани за покриване на инвестиционни разходи на дружеството по изграждане на трасето на проекта.

"Булгартрансгаз" трябва да направи авансови плащания към Консорциум „Аркад“, който вече изгражда линейната част на тръбопровода и към “Ферощал Балкангаз”, който ще изгражда двете необходими компресорни станции.

Срокът за изплащане на останалата сума за газопровода е 120 месеца след въвеждането му в експлоатация, а за компресорните станции - 24 месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет в Балчик заседава днес

В петък 13-и съветниците в Балчик ще приемат изменения в действащия Правилник за организацията и дейността на общински съвет - Балчик, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. През последния месец нормативният документ бе обявен за мнения и предложения, но такива в секретариата на ОбС не са постъпвали, става ясно от докладната..

публикувано на 13.12.19 в 09:36

Направи картичка за дете в нужда

Варненски ученици от Седмо Средно училище „Найден Геров“ изработиха над 200 коледни картички в подкрепа на деца в нужда. По този начин те подкрепят каузата „Коледна звезда“ на фондация „Радост“, в която се включват деца от цялата страна. Коледните картички на малчуганите се изработват на специален картон, който им се изпраща от фондацията. След..

публикувано на 13.12.19 в 09:00

Преумората на работното място е опасна

Хората, които са преуморени по време на работа, са изложени на по-голям риск от развитие на заболявания на очите, ендокринната и сърдечно-съдовата системи. Това казаха пред РИА Новости експерти от Северозападния научен център по хигиена и обществено здраве. В проучването на центъра са участвали 1,7..

публикувано на 13.12.19 в 06:44

Конференция, посветена на Капитан Петко Войвода, във Варна

Националната конференция "Делото на Капитан Петко Войвода - история и съвременни измерения" откриват във Варна днес. Форумът,  посветен на 175-годишнината от рождението му,ще се проведе в Юнашкия салон и започва от 9:30 часа. Конференцията се организира от Съюза на тракийските дружества в България, Тракийския научен институт и неговия филиал във Варна...

публикувано на 13.12.19 в 06:25
Национален протест срещу проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара

Превозвачите на протест

От днес автобусните превозвачи започват символичен протест, който след месец ще премине в ефективна стачка, ако проблемите в бранша не бъдат решени. Фирмите са недоволни от въвеждането на тол таксите за превозни средства над 3,5 тона и системата „бонус - малус“. Автобусните превозвачи настояват и за инкриминиране на нерегламентираните..

публикувано на 13.12.19 в 05:45

Облачно време в петък, 13 декември

Днес времето ще е предимно облачно, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места ще е намалена. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър, който следобед ще се ориентира от юг. По-късно през деня облачността временно ще намалее. Ще остане сравнително топло с минимални температури 5-10 градуса и максимални между 10° и..

публикувано на 13.12.19 в 05:42

Адреси без ток на 13 декември

На 13.12.2019 от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Неофит Рилски. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 16:30 ч. в районите на гр. Девня . На 13.12.2019 от 09:00 ч. до..

публикувано на 13.12.19 в 05:00