СЕМ открива процедура за нов генерален директор на БНР

Автор:
Съветниците гласуваха единодушно за предсрочно прекратяване на мандата.
Снимка: БГНЕС

Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Съвета за електронни медии е обявяването на процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио. Заседанието е насрочено за 11 часа.

До обявяването на процедурате се стигна, след като на 17 октомври членовете на СЕМ прекратиха мандата на Светослав Костов и избраха за временно изпълняващ длъжността Антон Митов - досегашният ръководител на дирекция "Архиви". Митов може да остане на поста в продължение на 3 месеца, през които тече конкурса за генерален директор. 

Основният мотив за прекратяването на мандата на Костов беше безпрецедентното спиране на ефира на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември. 

Светослав Костов обяви, че ще обжалва решението на СЕМ в съда. Той заемаше поста на генерален директор от края на юни т.г. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още по-топло ще е времето от утре

През нощта ще е предимно ясно, през деня ще преобладава слънчево и топло за сезона време. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 2 и 7 градуса, максималните ще се повишат до 11-16 градуса. За Варна минимална температура 7, максимална около 15 градуса. Вълнение на морето в близост до брега..

обновено на 15.12.19 в 17:12

Озеленяват три автобусни спирки в Бургас

Община Бургас ще засади зеленина върху заслоните на три автобусни спирки в града. Едната от тях се намира при Индустриален и логистичен парк, а другите две са при Дома на нефтохимика. Растителността върху автобусните спирки е специфична. Използва се предимно при изграждането на градини върху покриви на сгради, тераси и паркове. Тя издържа на..

публикувано на 15.12.19 в 16:29

Румен Петков: "Изборният кодекс у нас има тежки дефекти"

"Централната избирателна комисия е съучастник в извършването на нарушения по време на последните избори", заяви във Варна лидерът на АБВ Румен Петков. Той обяви това след разговори с ръководствата на местните структури. Петков допълни, че от ЦИК са изпратили техен представител седмица след местните избори да проверява сигналите за нарушения, подадени..

публикувано на 15.12.19 в 16:28

Фолклорен празник "Дряновица" в Спортна зала

В навечерието на Рождество Христово варненци отново ще преживеят фолклорния коледен празник "Дряновица". Той  се провежда днес в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В празничния концерт ще вземат участие над 800 изпълнители от следните категории: детски фолклорни ансамбли, специализирани паралелки по хореография, клубове по..

публикувано на 15.12.19 в 14:15

Кръводарителска акция се провежда в Добрич от утре

Коледна акция по безвъзмездно кръводаряване ще се проведе през следващата седмица в Добрич. Тя се организира от областния съвет на БЧК и е под надслов „Дари кръв, бъди надежда за живот!”. Желаещите да се включат трябва да посетят Центъра по трасфузионна хематология /Кръвен център/ на Многопрофилната болница от 8 до 12 часа. В акцията по..

публикувано на 15.12.19 в 13:27

Триста лева глоба и без годишен технически преглед ако карате без винетка или не платите глоба

Санкциите за шофьорите, които карат без винетка, засечени от автоматичните пунктове за контрол, ще започнат да се изпращат с тръгването на тол системата през март, съобщи пред сайта "Дневник" членът на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" проф. Олег Асенов. Тоест това ще стане година и три месеца след въвеждането на електронните..

публикувано на 15.12.19 в 11:18
Foto: EPA/BGNES

В Румъния увеличават пенсията с 40%, финансистите разтревожени за растящия дефицит в бюджета

Новото либерално правителство на Румъния придвижва напред най-голямото увеличение на пенсиите от три десетилетия в рамките на бюджета за 2020 г. на фона на нарастващи опасения, че страната ще надхвърли прага за бюджетния дефицит, определен от правилата на ЕС, и рискува понижаване на кредитния рейтинг, съобщава агенция "Ройтерс". Правителството,..

публикувано на 15.12.19 в 09:20