Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Последен ден за участие в конкурса на Радио Варна

| обновено на 30.11.19 в 09:06

За поредна година Радио Варна е организатор на конкурс за детска зимна рисунка. Темата му през 2019 – та е „Вятърът снежинки гони“. В артистичното състезание могат да участват деца и младежи на възраст от 6 до 16 год. от цялата страна. Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна и показани в специална предколедна изложба.

Обявяването на резултатите, награждаването и откриването на изложбата ще бъде на 14 декември 2019 г. /събота/ от 11:00 часа в Арт Салона на Радио Варна. Жури от варненски художници, галеристи и дизайнери ще определи най-добрите рисунки, а отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. За първа година в журито ще участва и спечелилият Голямата награда през 2018 – та млад художник. Това е 13-годишната Сабина Стоянова. Публиката ще определи, пък, спецалната награда „Най-харесвана рисунка".

Своите творби може да изпращате до днес /30.11.2019/, включително.

Адресът на БНР - Радио Варна е гр. Варна, бул. „Приморски“ 22, за конкурса „Вятърът снежинки гони“

Регламент на конкурса ТУКВИЖТЕ ОЩЕ

Шест големи язовира във Варненско са технически неизправни

Повечето от малките  язовири на територията на Варненска област,  които са или общинска собственост,  или са отдадени на концесия, не са технически изправни - това съобщи във Варна областният управител Стоян Пасев. Той обясни, че според новите изисквания, девет от тях са прехвърлени на новото държавно предприятие, което стопанисва язовирите,..

публикувано на 23.01.20 в 16:26

Ново огнище на африканска чума във Варненско

Ново огнище на африканска чума е открито в село Голица, Варненска област. Заразата е сред диви прасета, съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Друго огнище се предполага, че има в защитената местност "Лонгоза" край Камчия: "Там, знаете, че се отглеждат тип "Източнобалканска порода". Има няколко стада. За жалост,..

публикувано на 23.01.20 в 15:35

Напусна ни Жоро Василев

Дългогодишният журналист в Радио Варна Жоро Василев ни напусна вчера, съобщиха негови приятели. Повече от 10 години Жоро беше част от екипа ни. Беше водещ на предаванията "Нощен разговор", "Здравей, море!", "По първи петли" и др. Обичаше безкрайно изкуството и особено българската музика. В "Златния фонд" на Радио Варна се пазят десетки негови интервюта..

публикувано на 23.01.20 в 15:28
Проектът за Паметник на моряка

Димитър Димитров: Фигурата за Паметника на моряка ще е готова през пролетта

През пролетта се очаква да има яснота по финансовите въпроси, свързани с изграждането на Паметник на моряка във Варна. Предвидено е община Варна също да участва във финансирането на проекта. Това каза в морското предаване на Радио Варна председателят на УС на Фондация „Морски съдби” капитан Димитър Димитров, който уточни, че в момента от..

публикувано на 23.01.20 в 15:09

Грипна епидемия за Бургаска област

Грипна епидемия ще бъде обявена за цялата Бургаска област. Решението ще бъде взето официално утре. Лабораторните резултати от този сутрин са показали, че за последните седем дни 425 души са се разболели от грип, съобщиха от РЗИ - Бургас.  Грипна епидемия ще бъде обявена от събота, а учениците в цялата област излизат в грипна ваканция от..

публикувано на 23.01.20 в 14:14

Готови за плуване в "Тузлата"

Реновиран е басейнът за подводна гимнастика в специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" край Балчик и вече на разположение на пациентите на лечебното заведение. Болницата започна годината с възстановен и модернизиран вът­ре­шен ба­сейн. Тем­пе­ра­ту­рата на водата в него е око­ло 31 гра­ду­са. Вод­но­то съо­ръ­же­ние е с..

публикувано на 23.01.20 в 13:42

Блок "Добрич" трябва да е готов през 2022 година

Блок „Добрич“ се очаква да бъде готов за експлоатация през 2022 година. Общинската сграда трябва да предостави апартаменти на собственици, чиито имоти са били отчуждени през 80-те години на миналия век. Жилищната сграда беше завършена до груб строеж през 2014 година и едва миналата година община Добрич успя да осигури средства за завършването..

публикувано на 23.01.20 в 12:53