Последен ден за участие в конкурса на Радио Варна

| обновено на 30.11.19 в 09:06

За поредна година Радио Варна е организатор на конкурс за детска зимна рисунка. Темата му през 2019 – та е „Вятърът снежинки гони“. В артистичното състезание могат да участват деца и младежи на възраст от 6 до 16 год. от цялата страна. Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна и показани в специална предколедна изложба.

Обявяването на резултатите, награждаването и откриването на изложбата ще бъде на 14 декември 2019 г. /събота/ от 11:00 часа в Арт Салона на Радио Варна. Жури от варненски художници, галеристи и дизайнери ще определи най-добрите рисунки, а отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. За първа година в журито ще участва и спечелилият Голямата награда през 2018 – та млад художник. Това е 13-годишната Сабина Стоянова. Публиката ще определи, пък, спецалната награда „Най-харесвана рисунка".

Своите творби може да изпращате до днес /30.11.2019/, включително.

Адресът на БНР - Радио Варна е гр. Варна, бул. „Приморски“ 22, за конкурса „Вятърът снежинки гони“

Регламент на конкурса ТУКВИЖТЕ ОЩЕ

Протест "Спаси семейството, защити децата" се състоя във Варна

Сдружение "Родители обединени за децата", организира поредния протест във Варна, който е част от международен протест с мотото "Спаси семейството, защити децата". Протестното шествие тръгна в 13 часа от Катедралата във Варна. Организаторите заявиха следното: "Протестно шествие е и против новия Закон за социалните услуги, влизащ в сила..

публикувано на 07.12.19 в 15:06

През декември: безплатни изследвания за повишени нива на пикочна киселина във Варна и Бургас

Хората във Варна и Бургас имат възможност за безплатни изследвания на нивата на пикочна киселина в кръвта, организирани от фондация „Медкънект“. Талон за безплатно изследване може да се изтегли от тук https://medconsult.bg/iniciativi/item/1946-informacionna-kampaniya#talon . Кампанията се провежда със съдействието на Медицински университет..

публикувано на 07.12.19 в 14:25
Проф. Христина Вучева

Проф Христина Вучева: Бюджетът е закон, а не каса

През последните години държавният бюджет се прави по формални изисквания, без в него да се влага някакво икономическо съдържание. Така бившият финансов министър професор Христина Вучева коментира парите, които ще харчи държавата през следващата година. Тя подчерта, че бюджетът е закон, а не каса, в която всеки може да бърка, когато пожелае...

публикувано на 07.12.19 в 14:05

Проф. Антония Димова: Българското здравеопазване е скъпо и неефективно

Здравното обслужване на българските граждани ще се подобри, когато стойността на медицинските услуги бъде обвързана с качеството, а не с количеството, както е в момента. Това коментира в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” професор Антония Димова от Медицинския университет във Варна. Първо трябва да бъде направен анализ за това какви..

публикувано на 07.12.19 в 13:34

През януари и февруари изтича валидността на над 1 милион годишни е-винетки, припомнят от АПИ

С наближаване на Коледните и Новогодишни празници, когато много шофьори тръгват на път, Агенция "Пътна инфраструктура" напомня на водачите на автомобили, че могат проверят валидността на електронната винетка на сайта www.bgtoll.bg. От бутона "Проверка на винетка", чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е..

публикувано на 07.12.19 в 09:32

С благотворителен базар събират средства за момиче от Добрич с рядко генетично заболяване

20-годишната Кристина Петрова от Добрич страда от рядко генетично заболяване пропионова ацидурия, заради което не може да приема храни с белтък. Тя е била първото дете в България с подобен здравословен проблем. За да живее нормално, Кристина трябва да приема специално мляко, в което белтъкът е разграден. Майка й Ани Петрова коментира, че семейството..

публикувано на 07.12.19 в 08:24

Протест "Спаси семейството, защити децата!“ във Варна днес

Протестно шествие против новия Закон за социалните услуги, влизащ в сила от 01.01.2020г., с който се въвежда модел, противопоставящ правата на детето на тези на родителите му и семейството, е насрочен за 13ч. пред Катедрала „Св. Успение Богородично“. Това е инициатива срещу антидетските и антисемейните политики, които се въвеждат в България по..

публикувано на 07.12.19 в 07:38